ideall.ro

Medicul a luat șpagă de la părinți, dar nu le-a salvat bebelușul care s-a stins după două luni de la operația pentru care chirurgul a cerut 4.000 de lei ca să intre în sală.

Cu Codul Penal de partea lui, Liviu Marin Matei s-a folosit de singura portiță pentru a nu ajunge după gratii și a bătut palma cu procurorii pentru a scăpa de pușcărie sub acuzația de mită.

A semnat un acord de recunoaștere a vinovăției. S-a ales cu o condamnare de coi ani cu suspendare, cu 60 de zile de muncă în folosul comunității și cu doi ani de ”odihnă” în care nu va avea voie să profeseze, informează libertatea.ro

Fără să-i pese de suferința unui micuț pacient, un nou-născut care suferea de o gravă malformație a cordului, chirurgul a lăsat sentimentele la o parte, a îngroșat obrazul și le-a impus bieților părinți să-i dea câteva mii de lei pentru a intra în sala de operații. Cu gândul la o salvare miraculoasă, oamenii s-au conformat și au plătit doctorului șpăgar cei 4.000 de lei ceruți după care s-au rugat la Dumnezeu.

sensodays.ro

Două luni mai târziu însă, nou-născutul a murit, iar părinții îndoliați au bătut la ușa ofițerilor Direcției Generale Anticorupție (DGA)-Serviciul Județean Mureș.

Chirurgul șpăgar le-a impus părinților să-i dea șpagă, dar nu i-a salvat viața nou-născutului grav bolnav

Cercetările care au urmat au demonstrat faptul că medicul Liviu Marin Matei, angajat al Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș, și-a pătat mâinile și onoarea cu banii luați de la un biet pacient abia venit pe lume cu o malformație gravă la inimă! Un copilaș pe care nici măcar nu a reușit să-l salveze, dar pe părinții căruia i-a ”taxat” fără milă cu cele câteva mii de lei pentru a-l opera pe cord.

Doi ani cu suspendare, doi ani în care nu va profesa și 60 de zile de muncă în folosul comunității
Ca să scape de pușcărie, medicul șpăgar Liviu Marin Matei s-a folosit, legal ce-i drept, de portița oferită de Codul Penal: acordul de recunoaștere a vinovăției. Semnătura pusă pe acel document în fața procurorilor i-a adus chirurgului Matei o condamnare de doi ani cu suspendare, o perioadă, tot de doi ani, în care nu are voie să mai profeseze și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Dosarul de urmărire penală, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției a fost înaintat Tribunalului Mureș care va confirma decizia procurorilor mureșeni.

evomag.ro

LĂSAȚI UN MESAJ