Share

Este considerată cea de-a doua fază a Revoluției din Februarie 1917 din Rusia sau, mai degrabă, o lovitură de stat împotriva acesteia, dirijată de Vladimir Ilici Lenin

Cert este că impactul a fost unul major pentru întreaga istorie a lumii secolului al XX-lea. Consecințele acestor evenimente complexe din 25/26 octombrie 1917, după calendarul iulian (de fapt, evenimentele s-au desfășurat în 6/7 noiembrie, după calendarul nou, gregorian), au fost Războiul Civil Rus (1917-1921) dintre bolșevici sau Garda Roșie și cei din Garda Albă.

De asemenea, în urma victoriei Armatei Roșii, a luat ființă Uniunea Sovietică, care a devenit moștenitoare a teritoriilor deținute de fostul Imperiu Rus și care s-a autodizolvat abia în 1991. Comunismul a devenit o politică de stat a acestui nou imperiu care, după cum bine știm, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, a impus acest regim și țărilor din Europa centrală și de est.

Secția Împrumut pentru Adulți a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași marchează acest eveniment istoric major printr-o expoziție de carte, care conține titluri despre comunism și istoria zbuciumată a Rusiei secolului trecut.

Citeste si   Noi INTERVENȚII pentru deszăpezirea municipiului IAȘI

Considerăm deosebit de importante conștientizarea și informarea publicului larg despre consecințele majore pe care acest eveniment l-a adus în viețile noastre și poate că ecourile istorice încă se resimt și în zilele noastre.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ