Share

Marele Premiu pentru Corul „Aletheia“ al Bisericii Bărboi din IAȘI la Concursul Internațional Seghizzi din Gorizia, Italia

Corul Aletheia a adus României premiul I la secțiunea Gospel și premiul 2 la secțiunea Jazz la Concursul Internațional Seghizzi din Gorizia, Italia. Repertoriul formaţiei corale a cuprins piese și partituri cu specific diferit, reușind să câștige toate cele șapte probe.

Este pentru prima dată când țara noastră obține un premiu I la această competiție de mare prestigiu. Printre țările care au concurat s-a numărat Indonezia, Filipine, Spania, Italia, Ucraina și Iran.

„Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat să arătăm lumii că suntem o Românie frumoasă și mândră de valorile ei culturale”,  a declarat lectorul universitar doctor Dorina Iuşcă, dirijoarea corului.

După două zile de competiție acerbă, cu șapte probe dificile și concurând cu cele mai performante coruri din lume, Corul Aletheia a adus România în Grand Prix-ul Concursului Internațional Seghizzi din Gorizia, Italia.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ