ideall.ro

O localitate aflată la 30 de km de Municipiul Iași pare desprinsă din ”epoca de piatră”

Elevii parcurg zilnic un drum anevoios pentru a ajunge la școală, iar instituția în care aceștia învață nu are materiale didactice și echipamentele necesare pentru a-și desfășura cursurile. În acest sens, un profesor a demarat o campanie pe facebook pentru  a veni în ajutorul elevilor săi și pentru a-i atrage să vină la școală, în condițiile în care rata abandonului școlar din localitate este foarte ridicat.

Prin Campania ”ÎMPREUNĂ ADUCEM COPIII LA ŞCOALĂ!”, profesorul Ionuț Cătălin Staicu a reușit să doteze unitatea de învățământ și să aducă copiii la școală, aceștia fiind atrași de tehnologie

În condițiile în care la o clasă veneau cam 30% dintre elevi, acum la școală vin în jur de 90% dintre elevii înscrși la Școala Domnița 2.

Ionuț Cătălin Staicu învățătorul-erou la Școala Domnița 2 din comuna Țibana a făcut un apel pe facebook pentru a dota școala cu echipamente: laptop, imprimantă, videoproiector, ecran de proiecție, tablă interactive și jocuri educative.

sensodays.ro

Prin proiectul inițiat de colegul nostru a crescut numărul elevilor aduși la școală. Domnul învățător s-a implicat la aducerea elevilor la clasa sa, dar și pentru celelalte clase. Domnul învățător a mers în sat pentru a convinge părinții să își lase copiii la școală.  Așadar, la clasa I de exemplu din 6-7 elevi câți veneau la început. Acum prin contribuția colegului nostru vin 14 elevi la clasa I. 

Școala nostră are 4 clase, avem grădiniță, clasa pergătitoare, clasa I și clasa a II-a. La grădiniță vin acum 17 copii din 18 înscriși. La  clasa a II-a din 18 elevi înscriși vin 15 elevi. La clasa pregătitoare din 18 elevi înscriși vin 16 elevi la ora actuală”, a declarant doamna director al unității de învățământ, Rodica RUSU.

Domnul învățător a reușit să integreze elevii și să-i determine să vină la școală

De asemenea, a avut discuții cu părinții celor mici pentru  a-i determina să se implice în educația celor mici.

Am văzut prezența elevilor de la școala noastră ca fiind foarte redusă și am luat decizia de a merge în comunitate, la familiile elevilor pentru a discuta cu părinții lor. Le-am explicat părinților importanța integrării copilului în mediul școlar. Pentru dotarea unității școlare am avut sprijinul firmei Quartz Matrix, care a pus la dispoziția școlii un video-proiector și o tablă interactive. Echipamentele au foat duse la o clasă la care o treime dintre elevi nu veneau la școală. Copiii sunt atrași de tehnologie și vin acum cu drag la cursuri”, a declarant învățătorul  Ionuț Cătălin STAICU de la Școala Domnița 2.

Campania inițiată pe facebook este în derulare, iar acesta este mesajul transmis de către învățător al copiilor da la Școala Domnița 2

ÎMPREUNĂ ADUCEM COPIII LA ŞCOALĂ! Numele meu este Ionuţ-Cătălin Staicu şi sunt învăţător la clasa I a Şcolii Domniţa 2 din comuna Ţibana. Din păcate, deşi în sat sunt mulţi copii, iar localitatea e la doar 30 km de Iaşi, situaţia materială a elevilor este extrem de precară. Cum viitorul şi ieşirea lor din această situaţie depind de şcolarizare, vă cer sprijinul pentru a face şcoala un loc unde să vină cu plăcere.

După cum veţi vedea din filmare drumul spre şcoală este chiar şi pe timp frumos anevoios. Pe lângă materialele didactice, pe care le-am cumpărat şi le voi cumpăra în continuare din resurse proprii, aş vrea să dotez şcoala cu un videoproiector, un ecran de proiecţie, o imprimantă (am primit deja promisiuni pentru un laptop) şi jucării educative pentru clasele I-IV”, a declarant domnul învățător Cătălin Staicu, cadru didactic al Școlii Domnița 2 din comuna Țibana.

Cei care doresc să se alăture demersului de a susține elevii să vină cu drag la școală și să găsească aici un mediu prielnic în care să se dezvolte și să își construiască un viitor pot contribui la dotarea școlii atât financiar, cât și cu echipamente educative.

V-aş fi recunoscător pentru orice sprijin, material, financiar sau sfaturi, precum şi pentru distribuiri. Donaţiile se pot face în contul RO08INGB0000999901291158, deschis la ING Bank, pe numele Ionuţ-Cătălin Staicu. Pentru transparenţă, voi posta print-screenuri cu toate donaţiile, precum şi fotografii cu bonurile fiscale, obiectele şi clasa dotată cu ele şi vă stau la dispoziţie cu orice alte detalii”, a scris pe pagina sa de facebook Ionuț Cătălin STAICU.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ