Share

Incompetență crasă la Spitalul Cuza Voda din Iasi. Cum a câștigat concursul Managerul Robert DANCA, o persoană complet lipsită de RESPONSABILITATE?

Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie Cuza Voda Iasi i s-au adus mai multe acuzații de la părinții care au avut de suferit. Mai mulți bebeluși au murit în această Unitate Spitalicească în decursul ultimelor săptămâni.

Vom reda în continuare un comunicat de presă emis de DSP Iași:

Tatal unuia dintre copiii morti in Maternitatea CUZA VODA din IASI

COMUNICAT DE PRESĂ

        Ca urmare a adresei Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie Cuza Voda Iasi din data de 24.11.2017, prin care a fost anuntata identificarea a patru nou-nascuti din sectia de Terapie Intensiva Neonatologie II la care s-a izolat in hemocultura Klebsiella Pneumaoniae si decesul a doi dintre acestia, in aceeasi zi cu izolarea agentului patogen mentionat, au fost demarate din partea Directiei de Sanatate Publica Iasi urmatoarele masuri:

Citeste si   Cum înțelege Direcția Silvică IAȘI să "gospodărească" fondul FORESTIER! Piatra din albia RÂULUI dusă la proprietatea lui ALEXE!?

– declansarea anchetei epidemiologice;

– efectuarea controlului igienico-sanitar in sectia TI Neonatologie II;

– recoltarea a 20 teste sanitatie, 4 probe AMF (aeromicroflora), 5 ape sterile, toate aceste probe fiind puse in lucru la laboratorul de microbiologie a DSP Iasi;

De asemenea au fost dispuse de catre inspectorii sanitari urmatoarele masuri:

– controlul microbiologic al personalului sectiei prin exudate faringiene si coproculturi;

Citeste si   ALERTĂ meteo ANM: Vine gerul în România! Temperatura în județul IAȘI va ajunge la -10 grade

– supravegherea nou nascutilor adusi din alte maternitati pana la obtinerea rezultatelor de laborator care clarifica posibilul status infectios al acestora;

– respectarea cu strictete a protocoalelor de curatenie, dezinfectie si igiena mainilor (sarcina permanenta).

Concluziile preliminare ale controlului arata ca episodul cu 4 cazuri nou-nascuti prematur, cu hemocultura pozitiva Klebsiella Pneumoniae are ca posibile cauze:

  1. supraaglomerarea sectiei prin adresabilitatea deosebit de crescuta din toate judetele Moldovei, fiind centru regional de terapie intensiva pt toate cazurile grave.
  2. dificultati in asigurarea internarii in sectoare separate a nou-nascutilor proveniti din diferite maternitati din Moldova.
  3. existenta starii de purtator de germeni patogeni in randul vizitatorilor si mamelor.
Citeste si   Sărbătoare NAȚIONALĂ, de ziua OMULUI deplin al culturii ROMÂNEȘTI! 171 de ani de la nașterea lui Mihai EMINESCU

Noi informatii cu privire la aceasta ancheta vor fi oferite in perioada urmatoare

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ