Share

Turcescu a demitizat imaginea de disident pe care și-a creat-o Chirica în ultimele săptămâni.

„Problema nu este a CEx-ului PSD; problema este acum a domnului Chirica. Domnul Chirica a pozat în ultima perioadă (și vă mărturisesc sincer că m-am uitat cu mare atenție la postura politică a domniei sale) într-un om care apără niște principii.

Or, la ora actuală, domnul Chirica este pus în fața unei dileme de natură etică – adică: rămâne în continuare membru al Partidului Social Democrat, deși a fost sancționat pentru delict de opinie? Păi, ce caracter are un om care, declarând că apără niște principii, admite să fie sancționat politic – repet – pentru delict de opinie?” s-a întrebat retoric Turcescu.

În cazul în care ar demisiona din partid, Mihai Chirica și-ar pierde funcția de primar.

Referitor la această realitate legislativă Turcescu a apreciat că Mihai Chirica și-ar recâștiga fotoliul edilitar din postura de candidat independent.

Citeste si   Alexandru Rafila amenință voalat PSD. Medicul a spus în ce condiții va demisiona din Parlament

„Da, știu: justificarea este că l-au votat zeci de mii de cetățeni la conducerea Primăriei Iași, însă uneori să știți că gesturi politice din această categorie (a demisiei din partid – n.r.) te validează ca om politic și nu ca simplu politician sau politruc.

Sigur că este un gest cu o mare încărcătură politică și o decizie foarte grea pentru un om politic să renunțe la un moment dat la un mandat de primar sau să părăsească un partid care se află la guvernare.

Dar, dacă ai apucat pe un drum pe care clamezi că vrei să respecți niște principii, domnul Chirica putea să facă gestul până la capăt: eventual să demisioneze din PSD, să existe alegeri anticipate la Primăria Iași și să le câștige din postura de independent, dacă a avut într-adevăr o susținere atât de mare din partea propriului partid. Dar repet: asta este pentru caractere foarte puternice în politică – lucru care cred că în România e încă departe de a fi o realitate, a conchis deputatul popular.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ