Share

FINAL de MANDAT pentru prefectul IAȘULUI, Marian ȘERBESCU

Marian ȘERBESCU: ”Timp de aproape doi ani și nouă luni, am avut onoarea de a îndeplini funcția de prefect al județului Iași, mandat care se apropie de final”. 

Ieri (10.12 – n.r.), a fost ultima zi în care Marian ȘERBESCU, a mai putut să își exercite funcția de prefect.

Marian Șerbescu a lucrat, până în 2012, la Direcția pentru Protecția Copilului, apoi, până în 2016, a fost director al Cancelariei la Prefectură. Din 2016 până la începutul lui 2017, a fost consilierul prefectului, iar de la începutul anului 2017, a devenit șef al Serviciului Proiecte și Programe în cadrul Direcției pentru Protecția Copilului.

Din martie 2017, aceasta a fost instalat în funcția de prefect al Județului Iași.

Tot în cursul zilei de ieri (10.12 – n.r.), a avut loc ultima ședință a Colegiului Prefectural din acest an, în care fostul prefect al Iașului și-a prezentat bilanțul celor aproape 3 ani de activitate.

Pe lângă inițiativele pe care le-a menționat în ședința de ieri, fostul prefect al Iașului, nu și-a legat numele de niciun proiect important al județului Iași.

Citeste si   Pîrvulescu (PNL Teleorman): PSD vrea să arunce țara în aer, USR, UDMR și PMP vor susține guvernul

Ce nu a reușit Marian ȘERBESCU să realizeze în acești 3 ani?

Sub sloganul: „Sunt un om al faptelor, nu al vorbelor”, și-a început Marian ȘERBESCU, mandatul.

Slogan promițător, care în martie 2017, a prins la locuitorii județului Iași. Tot la începutul mandatului, Șerbescu declara că va fi alături de primarii din județul Iași: ”Intenționez să fiu alături de primari în tot ceea ce înseamnă proiecte și să realizez acea punte de legătură între primari și Guvern, dar și între Guvern și cetățeni”. 

A fost alături de primari, chiar și de cei condamnați de ANI (Agenția Națională de Integritate), incompatibili!

Printre edilii care își ocupă funcția în continuare, fiind condamnați, se numără și Ionel VĂTĂMANU, primarul orașului Târgu Frumos, care a stârnit la nivelului județului multe controverse.

Serbescu incearca sa-si aroge merite din atragerea fondurilor prin PNDL-uri desi nu avea prerogotive in acest sens

După 1 an de la instalarea în funcția de prefect, Șerbescu declara: ”Judetul Iași se află printre primele județe din țară în ceea ce privește alocările prin Programul National de Dezvoltare Locală (PNDL)”.

Citeste si   Speranță pentru Alexandria. Veronica Mitran, candidatul PNL la Primărie, are soluția pentru dezvoltarea orașului

Aceste proiecte sunt și în momentul de față, în diferite stadii de implementare și toate vizează investiții pe zona de infrastructură. Proiectele au ca scop modernizarea drumurilor, podurilor și podețelor, școlilor, grădinițelor, extinderea rețelelor de apă și canalizare și reabilitarea dispensarelor medicale.

Și Spitalul Regional a trecut prin vizorul fostului prefect: ”Spitalul Regional de Urgență este unul dintre cele mai importante și de actualitate proiecte ce vizează direct Iașul, iar beneficiile sunt evidente”

Spitalul Regional, unul dintre cele mai importante proiecte ale Iașului, încă stagnează, dar fiecare vorbește de importanța proiectului.

 Problema cozilor de la Poștă, Permise, Finanțe, Buletine, încă nu a fost rezolvată

Activitatea de relații cu publicul trebuia să fie una dintre prioritățile mandatului de prefect a lui Marian ȘERBESCU.

”Implementarea unui sistem de eliberare electronică a unor bonuri de ordine, suplimentarea personalului care lucrează cu publicul pentru perioade scurte de timp, în anumite zile, pot fi soluții la îndemâna lor”, declara Șerbescu, anul trecut.

Citeste si   CERCETAT de polițiști pentru FURT calificat și TÂLHĂRIE calificată

Aceste soluții nu au fost implementate la toate instituțiile deconcentrate ale județului Iași.

Județul Iași, suferă și a suferit la capitolul infrastructură (drumuri, apă, canalizare), în contextul în care fostul prefect al Iașului, declara: ”Cei mai multi bani sunt destinați proiectelor vizând alimentarea cu apă și înființarea rețelelor de canalizare”. 

Acum, la final de mandat, care sunt proiectele de care fostul prefect al Iașului, Marian ȘERBESCU, și-a legat numele? 

Cine îi va lua locul prefectului demis Marian ȘERBESCU?

După demiterea lui Marian Șerbescu, urmează a fi instalat Marian GRIGORAȘ, care a mai ocupat această funcție în perioada 2016-2017.

Acesta va fi al 18-lea prefect al județului de după 1990. În acești 30 de ani, singurul prefect care și-a dus până la capăt mandatul de patru ani a fost Dan Gâlea, în perioada 1992-1996.

Actualmente, Marian Grigoraș este funcționar la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (unde a revenit din primăvara anului 2017).


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ