Share

 O româncă plecată la muncă în Italia a devenit omul zilei, după ce a salvat de la moarte un carabinier secerat de un infarct

Gina Giorgiana Mustață, din Craiova, în vârstă de 31 de ani, care, deşi are diplomă de infirmieră profesionistă, lucrează ca barmaniță într-un local din Aosta.  

Un carabinier de 67 de ani din Aosta, pensionat, a intrat în bar și a cerut o cafea. Clientul nu a apucat să ducă ceașca la gură, fiindcă s-a prăbușit, pierzându-și cunoștința și lovindu-se cu capul de un colț al tejghelei, iar sângele provenit din rana de la cap i-a inundat căile respiratorii, conform spynews.ro

“Nu mai simțeam pulsul, avea fața cianotică. În mod evident era vorba de un infarct”, a povestit românca. Fără să stea pe gânduri, barmaniţa cu diplomă de infirmieră a început să îi facă victimei masaj cardiac, iar ceilalţi clieni au sunat la ambulanţă. “După câteva minute, carabinierul a început să dea ceva semne de viață. Semne vagi, dar concrete”, şi-a amintit românca. Astfel, ajutată de o altă infirmieră care se afla întâmplător la faţa locului, românca a reuşit să îl resusciteze pe italian, iar acesta a fost transportat la spital, fiind externat după câteva zile.

“Gina Giorgiana Mustață din Craiova i-a salvat viața”, a titrat publicația Aosta Cronaca. Tânăra infirmieră din Aosta – care a ajutat-o pe româncă – a spus că a văzut-o pe Giorgiana efectuând “un masaj cardiac perfect din punct de vedere tehnic, de manual”. Potrivit medicilor de la ambulanţă, faptul că fostul carabinier trăiește este numai meritul româncei, “care a știut să intervină cu competență, rapiditate și tărie de caracter”.

Citeste si   O PERSONALITATE PE ZI: Regizorul Arthur Penn

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ