Share

Valentina Chiriac, românca ucisă în Spania, nu poate fi repatriată. Ambasada României la Madrid nu poate aloca fonduri pentru repatrierea trupului femeii din județul Galați care a avut parte de o moarte violentă. Singurul ajutor pe care-l poate acorda rudelor îndoliate este reprezentat de „asistența consulară specifică”.

„Ambasada este în contact cu familia victimei și i-a acordat asistența consulară specifică. Referitor la posibilitatea acordării unui sprijin financiar în vederea repatrierii corpului neînsufletit al cetățeanului român, precizăm că misiunile diplomatice ale Romaniei în străinatate nu dispun de resurse financiare în acest scop”, se arată în documentul trimis familiei Valentinei Chiriac de către Ambasada României la Madrid.

Vestea a căzut ca un trăznet asupra părinților femeii, care trăiesc în localitatea Hanu Conachi din Galați. Răpusă de durere, mama Valentinei nu înțelege cum s-a întâmplat tragedia deoarece știa că fiica ei era fericită alături de soțul spaniol și de fetița lor, notează Viața Liberă.

„A venit acasă pe 27 aprilie. Era cu soţul ei şi erau fericiţi. Chiar mă bucuram pentru ea. A fost şi la tatăl ei, i-a făcut cumpărăturile, iar apoi au plecat în Spania. Acum nu ştiu dacă s-au certat sau nu, părea un băiat blând. Ba chiar am spus că fiica mea este mai vulcanică decât el, el mi s-a părut un băiat de nota 10.

Când am aflat ce s-a întâmplat, nu mi-a venit să cred. Când mi s-a spus că a murit, am crezut că a făcut un stop cardiac. Dar, pe 29 mai, ni s-a spus că a fost crimă, că au găsit-o cu punga pe cap, cu mâinile legate la spate, în dormitor. Nu ştiu de la ce ar fi plecat. Ginerele meu este suspectul numărul unu. Dacă era altcineva, fiica mea s-ar fi luptat, aveau camere de supraveghere, dar în casă nu s-au găsit decât urmele lor”, a povestit, cu lacrimi în ochi, Lisaveta Rizea, mama Valentinei.

„Fata era la nişte cumetri, şi ei tot români. Copilul a fost preluat de fratele ginerelui meu. Noi nu o putem aduce aici, pentru că are doar cetăţenie spaniolă”, a precizat mama Valentinei, pentru sursa citată.

Repatrierea româncei ucise în Spania ar costa aproape 10.000 de euro

Îndurerată, Lisaveta Rizea spune că nu are bani ca să aducă în țară trupul fără viață al fiicei sale. Pentru repatriere, ar avea nevoie de aproape 10.000 de euro, bani pe care familia nu îi are.

Dacă vreți să ajutați părinții să-și repatrieze fiica, puteți face donații în contul deschis de rude pe numele mamei Valentinei Chiriac.

CONT: RO91BRDE180SV13561761800 – cont în euro deschis la BRD pe numele RIZEA LISAVETA


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ