Share

Primăria Românești va demara un proiect ce urmărește „Reabilitarea, extinderea și dotarea unui dispensar uman”. Proiectul care are ca obiectiv asigurarea accesului populației comunei la servicii medicale de bază.

Vechimea mare a construcției a dus la apariția numeroaselor degradări ale structurii de rezistență, astfel încât clădirea este afectată și aproape insalubră.

„Din punctul meu de vedere, mai ales în lumina a ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp, un dispensar în care oamenii să poate avea parte de asistență elementară primară este mai mult decât necesar. Noi avem aici foarte multe persoane vârstnice, este comuna cu cea mai îmbătrânită populație din tot județul. Ceea ce este foarte important este că vom dota dispensarul cu aparatură pentru investigații, care acum se pot face doar în oraș. Vom avea ecograf, echipamente medicale cardiologice, stomatologice.

Proiectul tehnic este finalizat, ceea ce ne dorim este ca până la sfârșitul lunii să înceapă lucrările efective. Perioada de execuție este de 6 luni. Acum funcționează un dispensar dar clădirea este afectată, construcția este făcută imediat după război, deci are vreo 250 mp. Majoritatea oamenilor din sat s-au născut la acest dispensar, inclusiv eu, iar clădirea este chiar improprie.

Se va interveni asupra structurii, recompartimentării, avem deja toate avizele de la DSP și de la mediu. Acolo avem medic de familie, două asistente, medic stomatolog și un farmacist”, a declarat primarul comunei Românești, Ioan Stegariu.

Valoarea totală a proiectului este de 1.178.127 lei, fără TVA, urmând a fi finalizat cel mai probabil la sfârșitul anului acesta sau la începutul anului 2021.

Citeste si   Vasilică TOMA, șoferul de la Târgu-Frumos rămâne PARLAMENTAR! Ion VĂTĂMANU l-a vrut în LEGISLATIVUL ROMÂNIEI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ