Share

 Aproximativ 20 de turisti români sunt blocați într-un autocar în sudul Mexicului.

Turistii sunt în același loc de peste 24 de ore din cauza unor proteste spontane pe șoseaua pe care circula autocarul. Cazul lor este în atenția Ambasadei României la Ciudat de Mexico, potrivit unui comunicat al MAE.

Imediat după semnalarea situaţiei, misiunea diplomatică română a efectuat demersuri pe lângă poliţia locală, pentru a solicita sprijinul în vederea rezolvării situaţiei.

Citeste si   Activitățile DIDACTICE vor fi SUSPENDATE în unitățile de ÎNVĂȚĂMÂNT în care sunt organizate SECȚII DE VOTARE!

De asemenea, Ambasada României la Ciudad de Mexico a solicitat Statului Major al Poliţiei din Oaxaca o escortă de poliţie, care să îi ajute pe acești turisti români să părăsească zona manifestaţiei, mai anunță MAE.

“Ambasada României la Ciudad de Mexico are în atenţie cazul a 20 de cetăţeni români aflaţi în scop turistic pe teritoriul Statelor Unite Mexicane. Grupul de turişti se îndreapta către localitatea Tuxtla Gutierrez, urmând ca la 4 aprilie să revină în România.  Aceştia au contactat misiunea diplomatică română la 27 martie a.c., pentru a solicita sprijinul, întrucât au rămas blocaţi în statul Oaxaca din cauza unor manifestații spontane organizate la ieșirea din satul El Camaron”, se arată în comunicatul citat.

 

Citeste si   De ce la TOMEȘTI toate contractele mari ajung la LIS AFFAIR SRL? Ștefan TIMOFTE: „Așa vreau eu!”

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ