Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a dat câștig de cauză unui tânăr din Bistrița care a dat în judecată statul român

Adolescentul ar fi fost bătut în 2011, în sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița, fiind acuzat de un jaf pe care nu-l comisese. După șapte ani de procese, CEDO a obligat România să-l despăgubească pe tânăr cu peste 10.000 de euro pentru trauma pe care a îndurat-o.

Incidentul produs în 2011 a dus la condamnarea României la CEDO pentru tortură, scrie Bistrițeanul. Un adolescent, elev în clasa a XII-a, a fost luat de la școală și dus la secția de Poliție, unde a fost bătut de mai mulți agenți.

Sentința a fost făcută publică de Timponline.ro. În sentința publicată în 16 octombrie 2018, CEDO a dat câștig de cauză tânărului, România fiind condamnată pentru încălcarea articolului trei al Convenției Drepturilor Omului care prevede că „nimeni nu poate fi supus torturii, nici pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante’.

Avocatul Sergiu Rădăcină spune că decizia este rezultatul a mai bine de patru ani de procese, apelându-se la CEDO încă din anul 2014, scrie libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ