În noaptea de 27 spre 28 octombrie 2018, ROMANIA A TRECUT LA ORA DE IARNĂ

Ceasurile au fost date cu o ora înapoi, astfel încât ora 4:00 a devenit ora 3:00. Duminica, 28 octombrie, va fi cea mai lunga zi din an, iar romanii vor avea prilejul sa doarmă cu o ora în plus.

În perioada orei de iarnă, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de două ore. Numerotarea fusurilor începe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich din Marea Britanie, către est.

Citeste si   Compania Iulius Mall Cluj a donat Spitalului de Copii IAȘI suma de 96.000 LEI pentru achiziționarea de ECHIPAMENTE

Pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale este ora fusului 1, iar a Europei Orientale, ora fusului 2. România se află în fusul orar 2, iar Timpul Legal Român se aplică din ultima duminică a lunii octombrie până în ultima duminică a lunii martie, când România trece la ora de vară, iar diferenţa faţă de UTC este de trei ore.

Citeste si   197 de persoane au DECEDAT în România până în acest moment din cauza COVID -19

La nivelul Uniunii Europene există o dezbatere în privința renunțării la această trecere.

Fiecare stat membru al UE va trebui să decidă până la sfârşitul lui aprilie 2019 dacă preferă să menţină ora de vară sau mai degrabă cea de iarnă, dacă proiectul menit să pună capăt anul viitor schimbărilor sezoniere de oră va fi ratificat, a precizat în septembrie Comisia Europeană.

Citeste si   Liviu ANTONESEI: ”POLIȚIENII și militarii ca factor EMINENT de contaminare”

LĂSAȚI UN MESAJ