Municipiul Iași ar putea intra din nou în Cartea Recordurilor. Sâmbătă, 24 iunie, peste 10.000 de persoane îmbrăcate în ie sunt așteptate să participe la cea de-a doua ediție a evenimentului RomânIA Autentică.

Alături de Municipiul Iași, în acest proiect vor mai participa mii de persoane în alte două localități din România: Târgu Jiu și Hobița (comuna Peștișani), locul de naștere al lui Constantin Brâncuși, cel mai important sculptor român.

„Fiecare persoană care va veni la eveniment îmbrăcată în ie va primi un ecuson numerotat. Sperăm că vor fi mai mult de 10.000 de persoane. Am luat legătura și cu asociații și ligi studențești, inclusiv ale tinerilor moldoveni. Vom încerca să mediatizăm cât mai mult acest eveniment în zilele care au mai rămas.

În acest fel vom demonstra tuturor că ia este specifică României și vom determina recunoașterea florii de ie ca element UNESCO, pentru a-l proteja și a-l transforma în proiect internațional.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 24 iunie, de la prânz până în jurul orei 23.00, vom avea un desant de cântăreți de muzică populară românească. Pe lângă ei vom avea 14 meșteri populari, care sunt recunoscuți de organizațiile profesionale meșteșugărești, și care vor avea exponate în zona din fața Palatului Culturii. Sperăm să avem posibilitatea ca persoanele prezente să poată consuma produse alimentare tradiționale românești”, a anunțat primarul Mihai Chirica astăzi într-o conferință de presă.

Edilul a anunțat că pe scena din fața Palatului Culturii vor cânta Ansamblul „Lăutarii” și Nicolae Botgros, Ansamblul „Floricică de la munte”, Ion Paladi, Sofia Vicoveanca și Laura Lavric.

Lor li se vor alătura artiștii ieșeni de la Asociația „Doina Iașului”, Ștefan Pintilie, Ștefan Deaconița, Sabina Ursache, Nina Cuciuc, Constantin Bahrin, Maria Șalaru, Ion Macovei, Beatrice Duca, Vasilica Dina Tătaru, Maria Bogdan, Elena Câtea, Roxana Cojocaru și Cristinel Iordăchioaia.

Cei prezenți se vor mai putea bucura de un recital la vioară al dirijorului Marinică Botea și vor putea să îi urmărească și pe dansatorii Ansamblurilor „Doina Carpaților” și „Hora Moldovei”.

Evenimentul RomânIA Autentică din acest an este organizat de către Asociația Națională a Antreprenorilor, împreună cu Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Gorj, Primăria Târgu Jiu, Primăria și Consiliul local Peștișani.

LĂSAȚI UN MESAJ