Share

Doi tineri români, plătiți cu câte 250 de lire sterline pentru a sparge un magazin din Shrewsbury, Shropshire, au fost condamnați la doi ani de închisoare. Judecătorul britanic a avut un mesaj puternic pentru ei.

Claudiu Stanciu și Florin Marcu au fost condamnați la un tribunal din Telford pentru că au spart magazinul de electronice Currys din Meole Brace, Shrewsbury, pe data de 10 septembrie, relatează www.shropshirestar.com.

”De fiecare dată când cineva ca voi vine din România aici și comite o infracțiune ca a voastră este alimentat rasismul. România este o țară cu o istorie plină de mândrie și o țară de unde mii de oameni vin aici să lucreze corect. V-ați dezamăgit conaționalii, v-ați dezamăgit țara și familiile și trebuie să vă gândiți la asta în închisoare”, le-a transmis judecătorul Jim Tindal.

Citeste si   Coronavirus: Numărul infecţiilor detectate în India a juns la 5,4 milioane

Stanciu, 26 de ani și Marcu de 28 de ani, care locuiau la Birmingham la momentul infracțiunii, au fost condamnați la doi ani de închisoare, pe 10 noiembrie.

Judecătorul Jim Tindal a admis că e conștient că nu ei sunt creierul din spatele operațiunii, însă au jucat un rol important într-un plan sofisticat de spargere, pus în practică de o grupare de 7 persoane.

Citeste si   GCS: Numărul românilor din străinătate confirmaţi cu noul coronavirus - 6.612; decese - 126

Cei doi au făcut o gaură într-un zid de cărămidă care conducea într-un depozit al magazinului. În mașina condusă de ei, poliția a găsit bunuri de 41.000 de lire sterline.

Stanciu a spus, potrivit avocatului său, că nu a realizat gravitatea situației în care a intrat. Celălalt român, Marcu, a susținut tot prin avocat că nu a știut în ce se bagă iar când a devenit evident nu a putut da înapoi. A venit în UK în 2006 și are 6 copii în Birmingham.

Citeste si   #alegeriSUA: Trump anunţă că va propune "foarte rapid" un nume pentru Curtea Supremă

Judecătorul a spus că cei doi au mai comis în trecut fapte de acest gen în Europa.

sursa stirileprotv.ro


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ