Share

“România și cu mine avem aproape o poveste de dragoste. În 1997 eram președinte al Consiliului în momentul în care România a fost acceptată drept candidată. Apoi, dețineam președinția luxemburgheză a Consiliului, în perioada de aderare și sunt mândru să fi putut face ce am făcut pentru România și pentru Europa. Într-un cuvânt, iubesc această țară”, a spus Juncker în cadrul unui dialog cu cetățenii români găzduit de Muzeul Național de Artă.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker,  a vizitat ieri România şi a avut mai multe întâlniri la Bucureşti. In programul său au fost incluse vizite şi discursuri în Parlament, Palatele Cotroceni şi Victoria, dar şi o dezbatere multimedia cu cetăţenii.

Citeste si   Ambasadoarea Franţei, Laurence Auer: Atacurile teroriste islamiste, o dezlănţuire de o violenţă de nedescris

Juncker a declarat la recepţia oferită la Cotroceni că vrea ca MCV să fie ridicat şi ca România să fie primită în Spaţiul Schengen înainte de a prelua preşedinţia Consiliului UE, la începutul lui 2019, potrivit rfi.ro.

Discursurile ţinute de Juncker s-au remarcat prin jovialitate şi afecţiune, dar şi printr-un spirit pragmatic şi real.

Citeste si   Poliţia de Frontieră: Nouă minori şi tineri din Afganistan, depistaţi în două tiruri la PTF Nădlac II

In timpul discursului susţinut în Parlament, Preşedintele Juncker a lăudat rezultatele României,  numind-o unul dintre statele REfondatoare ale UE

Întrebat dacă se teme că după Marea Britanie vor urma şi alte state care ar putea să părăsească Uniunea Europeană, Juncker a spus: ”Vor vedea la autopsie că nu merită efortul”

La o altă întrebare venită din public, Juncker a spus: ”Mă opun ideii de a vedea că Uniunea Europeană se militarizează. Va fi curând un summit NATO, iar Statele Unite se văd nevoite să investească în asta”.

Citeste si   Liban: Şeful Hezbollah condamnă atacul de la Nisa, dar cere Franţei să evite un război împotriva islamului

În schimb, preşedintele Comisiei Europene ia în considerare mai degrabă chestiunile legate de Africa. ”Ajutarea Africii este mai importantă decât militarizarea. Nu trebuie redus bugetul pentru proiecte de cooperare”, a afirmat el.

Jean-Claude Juncker a vorbit şi despre programele de educaţie Erasmus, despre perspectivele de finanţare, glumind pe marginea faptului că, de la lansarea acestuia, 8 milioane de studenţi au beneficiat de burse, iar 1 milion dintre aceştia s-au căsătorit în afara graniţelor ţării lor.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ