Share

Iașul la fel ca toată țara va intra începând cu data de 1 iunie în etapa a doua de relaxare a restricțiilor. Printre cele mai așteptate vești de localnici se numără deschiderea teraselor, a plajelor dar și deplasarea în alte orașe ale țării fără declarație pe propria răspundere.

,,Odată ce facem investiții acum cred că vrem și noi să ne amortizăm o parte din bani. Dacă se poate dăm drumul, luăm în calcul. Ne așteptăm măcar din iunie să deschidem, de ziua copilului”, a declarat Constantin Sturza, administrator piscine  La PLAYA POOL Iași.

De la 1 iunie, spațiile închise  vor putea primi clienți până la 50% din capacitate

 

klaus-iohannis,-convorbire-cu-presedintele-comisiei-europene,-ursula-von-der-leyen”Nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În ce priveşte măsurile de relaxare, avem şi câteva veşti pozitive. Astfel, se redeschid terasele.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

E clar că e nevoie de unele măsuri foarte specoiale şi ele vor fi comunicate – mesele vor fi la 2 metri, vor putea să stea maxim patru persoane la o masă şi lucrurile vor fi sub control. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar şi aici e nevoie de păstrarea distanţei de cel puţin doi metri între scaunele de plajă”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

Restaurantele vor fi redeschise treptat,  mai întâi cu o distanță de 1,5 – 2 metri între mese, cu maximum 8 locuri la masă și cel mult 200 de clienți primiți în același timp

Fiecare  punct de servire va fi dotat cu un ecran de protecție din plexiglass, iar angajații vor purta obligatoriu mască și mănuși iar la intrarea în tură  le va fi verificată temperatura.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

”Se vor impune câteva restricții, dar la noi dacă dezinfectarea și tratarea apei se face pe bază de clor iar acesta este inclus în biocide, teoretic omul când iese din piscină iese dezinfectat ca să spun așa. Nu știm ce norme se vor impune dar o să le respectăm”, a declarat Cristi Condrea, administrator piscina EOS Iași.

În primă fază, în primele două săptămâni vom lucra cu jumătate din personal urmând ca de la 1 iunie când probabil se vor deschide și restaurantele să vină toată lumea. Depinde foarte mult de cum va evolua toată treaba aceasta,” Ciprian Stratan, administrator pensiune Iași.

Tot de la  1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr maxim de 500 de spectator. Vor fi reguli de distanţare, control  strict la intrare şi respectarea tuturor normelor de igienă.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Share

LĂSAȚI UN MESAJ