Share

Potrivit site-ului AEP, până marţi, la 14:30, au fost depuse 30.069 de cereri pentru votul prin corespondenţă. Cele mai multe au fost depuse de români din Marea Britanie – 6.925, Germania – 4.513, Spania – 2.614, Italia – 2.422, Franţa – 2.125. Peste 1.000 de solicitări au venit din Elveţia, Olanda, Belgia și Austria.

Citeste si   Florin Cîțu anunță controale la instituții importante pentru a verifica modul în care sunt cheltuiți banii publici. Ce spune despre ancheta de la FRF

Numărul românilor înscriși este de peste trei ori mai mare decât cel din decembrie 2016. La alegerile prezidențiale din 2019 au votat prin corespondență aproximativ 25.000 de români din diaspora în primul tur și doar 17.000 în cel de-al doilea. 

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondenţă, cetăţeanul român cu drept de vot care locuieşte în străinătate şi deţine documente valabile de şedere din partea statului respectiv solicită transmiterea prin poştă a documentelor de vot la adresa sa de corespondenţă. În urma completării chestionarului, românii din diaspora vor fi radiați pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România şi vor fi înscriși în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondenţă.

Citeste si   Primăria municipiului Galați își suspendă activitatea cu publicul în urma unui focar de Covid-19

Înscrierile se pot face pe platforma www.votstrainatate.ro.

Alegerile parlamentare au fost programate pe 6 decembrie. Pentru românii din diaspora, urnele vor fi deschise și pe 5 decembrie, informează Agerpres

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ