Share

Zeno Irinel Havîrneanu, românul iertat de Regina Marii Britanii, a fost condamnat la închisoare. Bărbatul din Botoșani, trimis în judecată pentru trafic de persoane, a fost condamnat definitiv, vineri, la trei ani de închisoare cu executare.

În instanță, a negat toate acuzațiile, pe motiv că fetele ar fi știut că urmau să practice cea mai veche meserie din lume.

Sentința pronunțată de magistrații Curții de Apel Suceava a venit după un deceniu de la comiterea faptelor, scrie Monitorul de Botoșani. Zeno Irinel Havîrneanu a ajuns să fugă în Italia și, mai apoi, în Marea Britanie, unde a ajuns în spatele gratiilor.

Citeste si   Inginerii funciare grosolane făcut de primarul de la POMÂRLA, Dumitru CHELARIU

Anchetatorii susțin că faptele pentru care înfundă pușcăria în Botoșani s-au petrecut în 2007, notează sursa citată. Irinel Zeno Havîrneanu, originar din localitatea botoșăneană Drăguşeni, ar fi făcut parte dintr-o grupare care racola tinere pentru a le exploata sexual în România, dar și în străinătate.

Gruparea a fost destructurată un an mai târziu, în urma incident terifiant petrecut în localitatea Hănești. Atunci, un copil de doi ani și jumătate a fost răpit de lângă mamă și ucis din răzbunare de un individ care ar fi avut probleme psihice.

Citeste si   Fotbal/Coronavirus: Meciul Unirea Slobozia - Farul, amânat din cauza unor teste pozitive la constănţeni

Investigațiile făcute pentru găsirea copilului au scos la iveală faptul că mai multe tinere s-ar fi prostituat prin intermediul unor bărbați din localitatea Săveni. Printre suspecți s-ar fi numărat și Ion Bodron, un bărbat aflat în legătură cu gruparea care trimitea tinere să se prostitueze în străinătate.

Indiciile procurorilor DIICOT au dus către Zeno Irinel Havîrneanu, care plecase din țară în momentul descinderilor.

Citeste si   UPDATE Meteorologii au extins Codul portocaliu de ploi la 35 de judeţe şi municipiul Bucureşti


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ