ideall.ro

Consilierii judeţeni liberali au refuzat pentru a treia oară micuţii campioni din comuna Ruginoasa!

În cadrul ședinței plenului Consiliului Județean de astăzi, consilierii județeni ai PNL au refuzat pentru a treia oară proiectul de trecere în administrare al unui teren din patrimoniul comunei Ruginoasa în patrimoniul Consiliului Judeţean Iaşi pentru modernizarea bazei sportive existente. Alături de liberali s-au poziţionat împotrivă şi consilierii judeţeni ai PMP.

Romeo VATRĂ, liderilor consilierilor județeni PNL: “Noi am cerut clar o strategie. Așa s-a lăudat și Președintele Maricel POPA, că va face o rețea de centre zonale de sprijinire a fotbalului la juniori. Avea timp până acum să facă această strategie și să o prezinte. Noi asta am cerut, noi nu refuzăm. Vrem însă ca toți copiii din județul Iași să aibă sanse egale.”

De această dată, contrar prevederilor Regulamentului intern adoptat în unanimitate la începutul mandatului, consilierii judeţeni ai opoziţiei nici măcar nu s-au poziţionat în ceea ce priveşte votul exprimat.

Legea prevede faptul că, atât timp cât sunt prezenţi în sală şi nu au interese personale în ceea ce priveşte adoptarea unui proiect de hotărâre, consilierii judeţeni sunt obligaţi să îşi exprime votul: pro, contra sau abţinere

sensodays.ro

Au fost 10-15 minute hilare în sală. De faţă cu toţi aceşti copii care aşteptau ca proiectul de modernizare al bazei lor sportive să primească undă verde din partea deliberativului, consilierii judeţeni liberali nici măcar nu au avut bărbăţia de a se poziţiona. Efectiv, toată lumea aştepta să se voteze proiectul, însă aceştia au pus capul în pământ şi nu au votat în niciun fel. Este ruşinos şi lipsit de orice scrupule un astfel de comportament.

Ba mai mult, au îndrăznit public să ameninţe că aceşti copii ar trebui să părăsească sala de şedinţe înainte de a se discuta despre proiectul care îi vizează. Sunt complet dezamăgit de spectacolul de prost gust pe care l-au oferit astăzi liberalii ieşeni. Din păcate, aşa înţeleg domniile lor să susţină sportul ieşean şi proiectele de investiţii pe care executivul le propune” a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Menţionăm faptul că, fiind vorba despre preluarea unei suprafețe de teren, deci a unui proiect care vizează administrarea patrimoniului local, era necesar pentru adoptare votul pozitiv a două treimi dintre consilierii județeni în funcție.

Reamintim şi faptul că în şedinţa din 29 octombrie 2018 au fost respinse două proiecte de patrimoniu pentru construcţia de căsuţe de tip familial destinate copiiilor instituţionalizaţi. Din această cauză a fost întârziată documentaţia şi a fost pus în pericol un proiect european în valoare de 500.000 euro în zona Paşcani.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ