Share

PSD Iaşi dovedește încă o dată că este rupt de realitate, liderii acestuia trăiesc într-un univers paralel, în care nu se considera obligați față de ieșeni să răspundă pentru acțiunile și modul în care cheltuie 14 milioane euro din banii județului Iaşi pentru spitalul mobil.

A fost evident că întrebările pe care le-am adresat cu scopul de a clarifica situatia licitatiei privind spitalul modular mobil în cadrul ședinței de plen de astăzi  a Consiliului Județean l-au deranjat atât de puternic pe primul consilier al județului, care a considerat că insistențele mele de a afla detalii privind stadiul evoluției acestei investiții trebuie să fie sancționate abuziv cu un avertisment.

Citeste si   GALA Dezvoltării Durabile are loc MÂINE

Nu vom accepta această atitudine, împreună le vom da deșteptarea celor de la PSD, să se trezească la realitate. Județul Iaşi nu este moșia lor și nu au dreptul să ascundă informații esențiale legate de investiții publice, mai ales una atât de importantă cum este achiziția spitalului mobil.

Suntem la sfârșitul lunii mai, iar conform așteptărilor inițiale, spitalul pentru COVID trebuia să fie deja operațional, de abia acum au început să apară câteva containere. Cel mai probabil, procesul de punere în funcțiune va mai dura, dacă nu cumva chiar  până după încheierea crizei COVID.

Citeste si   Dan Bucura, la Realitatea PLUS: „Cum să ajungă un USR-ist la Consiliul Legislativ cu voturile PSD-ului?”

PNL Iaşi a solicitat un punct de vedere de la Agenția Națională a Achizițiilor Publice cu privire la legalitatea constituirii comisiei de evaluare a ofertelor pentru spitalul mobil, unde au participat și persoane ca membri cu drept de vot care nu au nicio legătura cu asociaţia Euronest, prin intermediul căreia s-a făcut achiziția. Răspunsul ANAP demonstrează că această comisie nu a fost constituită conform legislației în vigoare și că există vicii de procedură legate de  procesul de achiziție. Atașăm răspunsul oficial pentru confirmarea acestei probleme.

Citeste si   Klaus Iohannis: România a intrat complet nepregatită într-o criză sanitară fără precedent! PSD este principalul vinovat pentru acest dezastru!

Am făcut astăzi  și un apel pentru deblocarea investiției parcului industrial de la Lețcani, care de aproape un an stă în sertarul lui Maricel Popa. Este inadmisibil ca un președinte de Consiliu Județean să saboteze obiective de investiții importante, care pot ridica economia locală, împiedicând Iașul să țină pasul cu celelalte județe dezvoltate din țară.

Romeo Vatră

Consilier Județean, lider de grup

Vicepreședinte PNL Iasi


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ