Share

Naționala de rugby a României va întâlni în primul meci pe teren propriu în sezonul 2016-2018 al Rugby Europe Championship, pe 18 februarie, reprezentativa similară a Spaniei. În această săptămână a fost stabilit oficial locul desfășurării acestei partide: Stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași.

Astfel, Stejarii se reîntorc la Iași, după ce sezonul trecut au obținut aici două victorii categorice, 30-0 cu Rusia și 61-7 cu Germania. Partida va avea loc la ora 14:00 și va fi transmisă în direct de Dolce Sport. Intrarea este liberă.

„Ne bucurăm să ne întoarcem la Iași, o zonă cu o mare tradiție rugbistică. Pentru noi aceste meciuri din Rugby Europe Championship au o importanță deosebită pentru că ne pot duce direct la Cupa Mondială din 2019, de aceea este o mare bucurie sufletească să avem Iașul pe harta noastră spre Japonia.

Anul trecut am avut un record de iubitori ai rugby-ului prezenți în tribune, undeva la 10.000 de spectatori, și îi așteptăm alături de noi și acum. Stejarii au nevoie de încurajarea dumneavoastră, au nevoie să fiți alături de ei în această nouă provocare.

În plus, să nu uităm că majoritatea jucătorilor de la echipa națională provin din acea zonă și va fi un motiv de mândrie în plus pentru ei să joace acasă, în față familiilor și a celor care i-au crescut”, a declarat Haralambie Dumitraș, președintele Federației Române de Rugby.

„Municipiul Iași și Federația Română de Rugby au dezvoltat în ultimii ani un parteneriat deosebit de productiv, care a avut că rezultate organizarea la Iași a mai multor evenimente sportive de importanță națională și internațională, printre care amintim Finala Cupei Regelui din octombrie 2015 și meciurile internaționale din Cupa Europeană a Națiunilor, susținute de prima reprezentativă a României la rugby, în luna februarie a anului 2016, în compania formațiilor similare ale Rusiei și Germaniei.

Aceste evenimente au avut un real impact în rândul publicului ieșean, prezent în număr mare atât la finala competiției interne, cât și la meciurile internaționale. În sensul continuării cooperării dintre instituțiile noastre, suntem deosebit de interesați de organizarea în parteneriat a cât mai mult evenimente de natură rugbistică la Iași.

O prima ocazie pentru dezvoltarea colaborării noastre este reprezentată chiar de meciul naționalei de rugby a României în compania reprezentativei Spaniei. Vom oferi tot sprijinul pe care îl poate acorda municipalitatea ieșeană în organizarea acestui meci deosebit de important în calendarul competițional”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iașului.

România va debuta în Rugby Europe Championship pe 11 februarie, într-un meci cu Germania, la Offenbach. Stejarii s-au reunit duminică, 29 ianuarie, în cantonament la Izvorani, urmând ca pe 3 februarie să plece la Lisabona, unde, o zi mai târziu, vor întâlni Portugalia, într-un meci de pregătire.

În acest sezon al Rugby Europe Championship, România va disputa două partide pe teren propriu, cu Spania și cu Georgia.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ