Share

Un bebeluş de cinci luni din Galaţi a murit, miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, din cauza unor complicaţii provocate de rujeolă. Copilaşul nu a fost vaccinat pentru că nu împlinise vârsta necesară imunizării, conform Mediafax.

Bebeluşul de cinci luni fusese transferat de la Tecuci la Iaşi în stare gravă, în urmă cu cinci zile, şi avea şi bronhopneumonie.

Citeste si   Congresul Național al Asociației Române Romtransplant Ediția a 11-a, Online via ZOOM 22-26 septembrie, 2020

El a murit, miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Bebeluşul nu a fost vaccinat pentru că nu împlinise vârst necesară imunizării.

“Este vorba despre al treilea deces printr-o complicaţie a rujeolei, este greşit a se spune prin rujeolă, printr-o complicaţie a rujeolei, prin bronhopneumonie, un copil în vârstă de 5 luni, din judeţul Galaţi. Primii doi copii au fost din judeţul Vaslui.

A fost adus în urmă cu 5 zile la Iaşi la Terapie Intensivă la Boli Infecţioase, cu aparatul de urgenţă de la Galaţi, cu insuficienţă respiratorie acută, care nu a putut fi rezolvată, cu toate manevrele şi tehnicile de terapie intesivă. Copilul era nevaccinat, pentru că nu avea vârsta de vaccinare, născut evident dintr-o mamă nevaccinată”, a declarat, prof.univ.dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

În acest moment, în Spitalul De Boli Infecţioase din Iaşi nu mai sunt internaţi pacienţi cu rujeolă cu risc vital.

Citeste si   Cum se prezintă situația îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ