Share

Rusia a interzis instituțiilor publice cumpărarea de vinuri din import, într-un efort de a proteja producția locală de vinuri

Interdicția se referă la achiziţiile făcute de instituţiile guvernamentale şi organismele publice și va intra în vigoare în luna iulie 2019.

Măsura autorităților ruse a fost dezvăluită de Euronews și confirmată ulterior de ministerul rus la agriculturii. Un comunicat al Ministerului rus al Agriculturii a confirmat marţi această interdicţie, care vizează toate „vinurile, vinurile spumante, lichiorurile şi vinurile fructate” din străinătate, relatează Agerpres.

Deşi interdicţia acoperă achiziţiile făcute de instituţiile guvernamentale şi organismele publice, ea nu se aplică şi entităţilor comerciale.

Aceasta nu este prima dată când Guvernul Rusiei introduce o astfel de interdicţie care vizează produsele alimentare şi băuturile importate.

În 2016 au fost impuse restricţii organismelor publice pentru achiziţionarea de carne, peşte şi produse lactate. Însă, în 2017 creşterea importurilor de vin a afectat industria vinicolă din Rusia, potrivit datele statistice. Cea mai mare parte din viile din Rusia se găsesc pe coasta Mării Negre, în zona Krasnodar.

Regiunea este amplastă la aceeaşi latitudine cu faimoasele podgorii de la Bordeaux într-o climă ideală și un sol potrivit viilor.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ