Share

Rusia intenționează să relocheze până la sfârșitul anului în curs trei submarine din proiectul “Varșavianka”.

Acestea se află în prezent în dotarea Flotei ruse din Marea Baltică. Sunt capabile să transporte rachete de croazieră, relatează agenția de presă ucraineană Unian, citând o declarație făcută duminică de purtătorul de cuvânt al Flotei ruse din Marea Neagră, căpitanul de rangul I Viaceslav Truhaciov.

La ora actuală, potrivit responsabilului rus, Flota Rusiei din Marea Neagră (cu baza în Sevastopol/Crimeea) este completată cu submarine cu propulsie diesel-electrică din proiectul 636.3, echipate cu rachete de croazieră de tipul “Kalibr”, similare rachetelor de croazieră americane Tomahawk.

Citeste si   Banca Mondială recomandă României creşterea eficienţei declaraţiilor de avere

CITEȘTE ȘI …

Statele Unite condamnă recunoaşterea de către Rusia a documentelor emise de separatiştii est-ucraineni


Trei submarine din acest proiect, supranumite și “găuri negre în ocean”, deoarece sunt aproape nedetectabile — “Novorossiisk”, “Rostov-pe-Don” și “Stary Oskol” — se află deja în Marea Neagră.

Până la sfârșitul anului 2017 este așteptată sosirea a încă trei submarine similare — “Krasnodar”, “Kolpino” și “Veliki Novgorod”, transmite agerpres.ro.

Citeste si   Washingtonul acuză Beijingul că stârneşte furia antirasistă în SUA

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ