Share

Este cunoscută drept Gaura de foraj de la Kola și a fost săpată de ruși cu o sondă de țiței abandonată fiind rezultatul a peste 20 de ani de războaie între America și URSS, cele două state au făcut o intrecere mai inedită: ei voiau să descopere cine ajunge primul în centrul pământului!

Din păcate pentru ambele state, acest proiect a trecut complet neobservat fiindcă în acele vremuri mult mai vizibilă era competiția spațială care a avut ca punct culminant aterizarea pe lună. Cercetătorii ambelor țări au dorit să afle prin acest proiect cât de mult pot avansa în interiorul scoarței terestre, dar lucrul s-a dovedit a fi mult mai complicat decât își imaginau la început.

Citeste si   Ce simte un bărbat când dorește o femeie? Cum îți dai seama dacă acționează cu mintea sau cu sufletul

,,Proiectul URSS-ului a durat din 1970 până în 1994, creându-se Gaura de foraj de la Kola, cea mai adâncă gaură săpată de oameni. Deşi proiectul a început din cauza rivalităţilor din timpul Războiului Rece, cercetătorii care au lucrat cu echipa de excavare au reuşit să realizeze o mulţime de studii ştiinţifice despre învelişul Pământului, în timp ce îi puteau studia fizic straturile, practică care este foarte dificilă în zilele noastre”, conform kromania.ro.

Citeste si   Femeile cu suflet de aur din zodiac. Fac numai lucruri bune

,,Cea mai interesantă descoperire au fost fosilele microscopice de plancton din rocile de acum două miliarde de ani, descoperite la peste şase kilometri în interiorul planetei,” a declarat Bryan Nelson de la Mother Nature Network.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ