Share

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că a fost recunoscută și certificată încă o rută, a cincea, propusă de Consiliul Județean Suceava – „Ruta culturală a bisericilor de lemn din Bucovina”.

Bisericile de lemn se alătură bisericilor pictate, care atrag ca un magnet turiștii în județul Suceava

Ruta va face parte din ,,Ruta culturală națională a bisericilor de lemn din România” alături de cele din județele Bihor, Cluj, Satu Mare și Maramureș.
Bisericile de lemn se alătură bisericilor pictate, monumente inestimabile UNESCO, care atrag ca un magnet turiștii în județul Suceava. Astfel, Bucovina continuă să fie tot mai atractivă, numărul mare de turiști din ultima perioada fiind un indiciu clar că Județul Suceava este un județ sigur.

„Ruta bisericilor de lemn din Bucovina va contribui la promovarea valorilor culturale și spirituale ale civilizației lemnului în această regiune.

Adevărate opere de artă ale meșterilor populari, de cele mai multe ori anonimi, cele aproximativ 100 de biserici de lemn din Bucovina, din care 29 sunt incluse în Lista Monumentelor Istorice – 4 de categorie A și 25 de categorie B, vorbesc nu doar despre trăinicia lemnului, despre iscusința meșterilor lemnari, ci și despre credința înaintașilor noștri”, a declarat Gheorghe Flutur.

Ruta bisericilor de lemn din Bucovina a fost recunoscută de către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism ca Rută Cultural Turistică, care să fie parte integrantă în Ruta Cultural Turistică Națională, alături de rutele cu aceeași tematică din județele Bihor, Cluj, Satu Mare și Maramureș.


Share
Citeste si   Suceava: Autoturism cu țigări în valoare de aproape 58.000 de lei, abandonat după o urmărire
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ