Share

La cea de a doua probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020), proba obligatorie a profilului, desfășurată astăzi, 25 august, au participat, la nivelul județului Iași, 659 de candidați din 843 de absolvenți înscriși, respectiv 78,17%.

Nu s-au prezentat 184 de candidați, dintre care 2 se află în izolare, iar 1 în carantină, în timp ce un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊C la filtrul epidemiologic.

Subiectele și baremul de corectare pentru proba obligatorie a profilului vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Citeste si   IARNA se întoarce în ROMÂNIA! Vezi ce ZONE vor fi afectate de NINSORI și GER

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
  • 27 august: proba la Limba și literatura maternă –  proba E.b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Citeste si   ZĂMOSTEANU s-a ”REPROFILAT”! Noul sediu al OPEREI va fi construit de FRIMA dezvoltatorului IMOBILIAR

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Citeste si   MUZEUL de anatomie al USAMV Iași va fi REDESCHIS

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ