Share

Pelerinajul Cuvioasei Parascheva de la Iaşi s-a încheiat. Aproximativ 300.000 de oameni s-au închinat la moaşte

Pelerinajul Cuvioasei Parascheva s-a încheiat luni dimineaţă în jurul orei 5:00. Raclele cu moaştele Cuvioasei Parascheva şi cu moaştele Sfintei Mironosiţe Tecla şi Întocmai cu Apostolii au fost purtate în procesiune în jurul Catedralei Mitropolitate şi mai apoi aşezate spre închinare în biserică.

Pe la 4:30, raclele cu moaștele sfintelor au fost ridicate din baldachinul special amenajat și purtate pe umeri de un sobor de preoți într-o procesiune care a avut loc în jurul Catedralei Mitropolitane, după care au fost așezate spre închinare în lăcașul de cult.

Citeste si   USL–ul renaște la IAȘI! Mihai "danone" CHIRICA reprezintă atât PNL cât și PSD în Consiliul Local

Racla cu moaștele Sfintei Tecla, ce au fost aduse de la mănăstirea Neamț special pentru hramul Sf. Cuvioase Parascheva, va mai rămâne la Iași spre închinare încă o perioadă de timp.

Îngrijiri speciale  
În cele șase zile de pelerinaj 520 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 58 au fost transportate la spital cu diverse afectiuni.

Au fost date peste 60 de amenzi, in valoare totala de 5.000 de lei, in principal pentru cersetorie

Citeste si   Rata de infectare cu SARS-COV2 în județul IAȘI! 3 localități se află în SCENARIUL ROȘU
Record de pelerini în acest an

Potrivit organizatorilor, cu prilejul hramului Sf. Cuvioase Parascheva din acest an, aproximativ 300.000 de credincioși au venit la Mitropolia Moldovei și Bucovinei pentru a se închina la racla sfintei, numărul pelerinilor fiind dublu comparativ cu ultimii cinci ani.

Racla Sf. Cuvioase Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, marți dimineața la ora 6:00, pentru ca pelerinii sosiți din țară și străinătate să se poată închina și ruga cu ocazia prăznuirii hramului sfintei.

Citeste si   Autoturism de LUX recuperat de proprietar datorită POLIȚIȘTILOR de frontieră

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ