Siguranța copiilor este pusă în pericol an de an. Răspunsul autorităților este simplu: „Nu sunt bani!”

Autoritățile nu fac nimic în privința acestui aspect, deși în România s-a înregistrat un număr mare de decese din cauza condițiilor crunte din școli.

În urma întâlnirilor de la nivel local și județean privind discutarea problematicii expuse în acest articol, Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că anul acesta se va rezolva problema școlilor care mai au toalete în curte sau grupuri sanitare neconforme.

Așadar, primarii rămân adevarații responsabili în rezolvarea acestei crunte probleme care pune siguranța copiilor în pericol.

Fiecare an școlar aduce odată cu el și veșnicile probleme: școli fără autorizații, mobilier ce trebuie cumpărat și săli de clasă de dotat.

Profesorii sunt de acord că lipsa banilor este un minus atât pentru motivarea lor profesională, cât si pentru dezvoltarea calității educației, însă cred că principala problemă a sistemului este lipsa unei stategii pe termen lung.

Toate categoriile de mai sus speră însă la o rezolvare a problemelor prin Noua Lege a Educației care va pune accent pe calitatea educației si va contribui la depolitizarea managementului din învățământ, la implicarea administrațiilor locale si a comunității în organizarea școlară și la modernizarea unităților școlare.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ