Share

În data de 21 martie 2020 s-a publicat în Monitorul Oficial mult așteptata Ordonanță de Urgență privind suportarea șomajului tehnic de către stat pe perioada stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020

– Cine beneficiază de plata indemnizației pentru șomaj tehnic de către stat;

– Care este cuantumul indemnizației;

– Cum se obține indemnizația – plătește statul direct sau angajatorul avansează banii?

La aceste întrebări pe care ni le punem cu toții zilele acestea ne-a răspuns George Vlănțoiu, avocat fondator Vlănțoiu și Asociații: Avocatură de business, Dreptul muncii, Protecția datelor cu caracter personal, Dreptul Internetului.

Citeste si   Ce se întâmplă cu PACIENȚII non-COVID în vremea PANDEMIEI: ”Și noi avem NEVOIE de AJUTOR din parte MEDICILOR”

Află dacă poți beneficia aici.

 Care sunt afacerile care vor prospera în noua economie a distanțării? ProTV a realizat un material pe care îl poți viziona/citi aici.

 Munca de acasă, remote sau telemunca? Care sunt particularitățile, prevederile legislative și recomandările de la Ministerul Muncii. Citește mai multe aici.

 Află care poate fi impactul asupra productivității, principalele avantaje și dezavantaje și ce măsuri au luat companiile pentru a lucra mai eficient cu angajații de acasă în articolul realizat de Andreea Vlănțoiu, avocat fondator Vlănțoiu și Asociații.

Citeste si   TONOMATELE de cafea - risc de INFECATRE cu SARS-COV-2? Mihaela: ”Nu avem de unde ȘTI cine a pus MÂNA pe acel APARAT înaintea NOASTRĂ”

 Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, și secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu au susținut o declarație de presă la sediul MAI.

Prin ordonanță militară:

– se interzice circulația în grup mai mare de trei persoane, dacă acestea nu locuiesc împreună;

– se recomandă evitarea circulației persoanelor în afara domiciliului fără un scop justificat, pe timp de zi și se interzice circulația persoanelor pe timp de noapte;

Citeste si   (P) Marius OSTAFICIUC, candidat PSD la Camera Deputaților: ”Dragi IEȘENI, viitorul nu trebuie așteptat, VIITORUL trebuie CONSTRUIT”

– se suspendă activitatea stomatologiilor, a mallurilor (cu excepția magazinelor alimentare) ;

– se interzice intrarea cetățenilor străini pe teritoriul României, cu excepția tranzitării pe culoare stabilite și reglementate.

Lista integrală a măsurilor adoptate prin ordonanța militară.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ