Share

Din respect pentru profesia de om politic vom transmite totuși un comunicat al senatorului USR, Dan LUNGU care nu transmite de fapt, nimic! Din cauza unor astfel de exponenți politici care ne reprezintă la București, proiectele majore ale Iașului vor rămâne mereu la stadiul de proiecte! Dragi ieșeni, să nu uitați să-l trimiteți din nou în Parlamentul României!

Dan LUNGU:Este doar un jenant exercițiu de imagine”

”Campania aceasta nu ajută în niciun fel nici autorii români contemporani, nici nu încurajează în vreun fel cititul în România. Este doar un jenant exercițiu de imagine.

Practic, pe site-ul eMAG va apărea o secțiune dedicată cărții românești – dar cărțile pot fi cumpărate și la momentul actual de pe site-urile editurilor sau librăriilor, care și-au mutat și ele activitatea în mediul online. Ministerul nu face decât să crească vânzările unei companii – nu contribuie cu nimic la susținerea pieței de carte și a scriitorilor români.

Citeste si   La USAMV IAȘI sunt studiate plantele ORNAMENTALE ce ar putea fi folosite în INFRASTRUCTURA urbană VERDE

Firesc ar fi fost ca Ministerul respecte legea și să finanțeze, prin Programul Național de achiziție de cărți și abonamente la reviste, achiziții pentru bibliotecile din țară. Să cumpere cărți ale autorilor români contemporani și să le redirecționeze astfel către cititori. Ori, o altă variantă ar fi fost aceea de a co-finanța aceste cărți românești, în așa fel încât ele să fie scoase la vânzare la un preț mai mic, pentru a ajunge la cititori mai curând.

Sper totuși ca această campanie să nu se rezume doar la atât – la redirecționarea spre vânzare pe o platformă arhicunoscută a mai bine de 2.000 de titluri – fără să pună umărul, practic, la susținerea scriitorilor și domeniului cultural. În caz contrar, este doar o altă glumă proastă”, a declarat Dan Lungu, scriitor, membru în Comisia de cultură și media a Senatului și senator USR de Iași.

Citeste si   MUNCITORI mai MULȚI - rata de INFECTARE cu COVID-19 mai MARE: ”Sunt de acord ca OAMENILOR ce lucrează în FABRICI să li se asigure TRANSPORTUL”

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ