Share

Salariul minim va fi de 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, aici fiind inclus însă și transferul contribuțiilor la angajat.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat în ședința de Guvern de joi că salariul minim va fi de 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018.

„Vă propunem o hotărâre de Guvern prin care salariul minim brut pe țară să crească la 1.900 de lei la 1 ianuarie 2018, astfel încât salariile românilor să nu fie afectate de întoarcerea sarcinii fiscale. Suma este aferentă celei prevăzute în programul de guvernare, care era de 1550 de lei”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii a mai spus că indemnizația minimă de creștere a copilului va crește, tot de la 1 ianurie 2018, la 1250 de lei, față de 1233 cât este în prezent și nu va mai fi raportată la salariul minim, ci la indicele social de referință, care este astăzi de 500 de lei. Astfel, indemnizația minimă de creștere a copilului va fi de două ori și jumătate indicele social de referința, informeaza libertatea.ro

Citeste si   Ce faci când te lovești de capriciile vestimentare ale copilului tău?

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ