Share

Saloanele au intrat în febra pregătirilor şi au început achiziţionarea materialelor de protecţie impuse de autorități

Cu toţii aşteptăm ziua de 15 mai, când se vor relaxa unele restricţii.  Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va mai da un nou decret de prelungire a stării de urgență, și că, începând din 15 mai intrăm în stare de alertă. Aceasta relaxare a restricțiilor vizează și saloanele de înfrumusețare, alături de cabinetele stomatologice și muzee care se vor deschide după mai bine de 2 luni, cu condiția respectării mai multor măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

Pentru mulţi dintre noi ziua de 15 mai va însemna o revenire la vechile activități

Pentru multe doamne şi domnişoare această perioadă de izolare a însemnat un adevărat coşmar aşa că aşteaptă cu nerăbdare deschiderea saloanelor de înfrumuseţare.

Saloanele au intrat deja în febra pregătirilor şi au început achiziţionarea materialelor de protecţie impuse de autorități. Reporterii ziarului Bună Dimineaţa Iaşi au discutat cu administratorii unor saloane din Iași pentru a afla cum au abordat situaţia atât pe timp de pandemie, cât şi pentru a afla ce măsuri vor adopta în momentul începerii activităţii. Am aflat că unele saloane au adoptat și câteva măsuri suplimentare, totul pentru a asigura reluarea activității într-un mod cât mai sigur pentru angajați, dar și pentru clienți.

Am adoptat şi nişte măsuri proprii

„Datorită acestei pandemii, saloanele au fost închise, iar toţi angajaţii noştri au fost trecuţi la şomaj tehnic. Pentru deschiderea salonului, noi am luat toate măsurile de siguranţă şi precauţie. Respectăm toate regulile și restricțiile venite din partea autorităților, iar pe lângă cele ce ni s-au făcut cunoscute deja, noi am adoptat şi nişte măsuri proprii. De știut este că majoritatea saloanelor au fost aprovizionate cu plexiglas iar fiecare angajat trebuie să poarte mănuşi, mască şi vizieră.

Pe lângă aceste măsuri, care vor fi luate de majoritatea saloanelor, noi am considerat necesar și achiziţionarea unor aparate cu ultraviolete, pe care le lăsăm în fiecare dimineaţă la sterilizat. Acestea au beneficii cu privire la aerul din încăpere. Chiar și așa, imediat după folosirea lor vom aerisi încăperea de lucru și vom putea începe activitatea. Între fiecare programare se va menține un interval de 15 minute, pentru a putea steriliza instrumentele şi posturile de lucru, inclusiv scaunele clienţilor. 

În legătură cu aglomeraţia, ne-am hotărât să deschidem şi academia noastră, care în mod normal este salon, tocmai pentru a suplimenta cumva spațiul de lucru. O altă măsură pe care am luat-o ține de menținerea unei distanţe de doi metri de la un post de lucru la altul, și am anulat toate locurile de aşteptare. Am comunicat clienţilor noştri că toţi trebuie să vină la timp pentru programare şi să accepte ideea de a-i verifica la intrare cu un termometru  digital”, a declarat Vladimir Ciobanu, administratorul saloanelor Donna Carina.

Pierderi semnificative şi investiţii de sute de milioane

Este o perioadă foarte dificilă din punct de vedere economic pentru administratorii saloanelor. Pe lângă faptul că nu avut încasări în ultimele două luni, aceştia sunt acum nevoiţi să investească în materiale de protecţie pentru a îndeplinii toate normele de igienă şi protecţie.

Investiţiile au trecut de câteva sute de milioane bune pentru toate aceste măsuri de siguranţă dar suntem încrezători că am procedat corect pentru a lucra la aceleaşi norme calitative. Ne-am gândit şi la problema halatelor care ating pielea aşa că am achiziţionat nişte gulere de unică folosinţă aşa încât acele halate nu vor mai atinge pielea clienţilor.

Trebuie să ne vină tuturor natural să ne gândim la aceste măsuri de precauţie mai ales acolo unde sunt foarte mulţi angajaţi. Trebuie să păstrăm controlul deoarece saloanele noastre sunt destul de mari şi nu dorim o supraaglomeraţie aşa cum se întâmpla înainte de pandemiei”, a mai adăugat Vladimir Ciobanu, administratorul saloanelor Donna Carina.

După redeschidere vom adopta toate măsurile de siguranţă impuse

Alte saloane s-au rezumat doar la măsurile impuse de autorități şi aşteaptă noi ordine până pe 15 mai.

Citeste si   Cum deosebim măștile de protecție neconforme de cele bune

Tot personalul salonului este în şomaj tehnic. După redeschidere vom adopta toate măsurile de siguranţă impuse şi ne vom gândi ce anume putem face în plus, pentru ca activitatea noastră să se desfăşoare în siguranță, conform normelor”, au declarat reprezentanţii salonului Noblesse din Iaşi.

Avem nevoie de nişte măsuri stricte pe care să le urmăm

Deși sunt saloane care deja s-au adaptat noilor măsuri de prevenție împotriva infectării cu COVID-19, și și-au reconfigurat spațiile de lucru, sunt și saloane care încă așteaptă noi lămuriri din partea autorităților privind măsurile obligatorii pe care ar trebui să le ia, și asta pentru a evita orice cheltuială suplimentară.

 „Eram obişnuiţi cu aceste măsuri de igienă şi sterilizare aşa că pentru noi, efortul este minim. Există tot felul de comentarii pro şi contra a ceea ce trebuie să facem dar noi vom respecta tot ce va fi impus pentru binele tuturor. Recomandările le vom trece prin filtrul personal şi abia mai apoi vom decide dacă trebuie sau nu urmate.

Avem nevoie de nişte măsuri stricte pe care să le urmăm. Cel mai bine ar fi să ni se spună exact ce avem de făcut şi ce nu! Este nevoie de măsuri de bun simţ pentru a nu ne fi dificil din punct de vedere financiar să le aplicăm”, a declarat administratorul salonului Ideal Contur.

Saloanele de înfrumuseţare se redeschid după data de 15 mai, odată cu încetarea stării de urgență. Această relaxare va impune însă atât personalului angajat cât și clienților respectarea măsurilor de protecție în vederea evitării răspândirii infecției cu COVID19.

Citeste si   Ludovic Orban anunțul momentului pentru bugetari: "Este posibil s[ reducem numărul de angajați"

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ