Share

La jumătatea lunii februarie a fost lansată o petiție intitulată „Salvați Codrii seculari ai Iașului”. Până în acest moment petiția a reușit să strângă aproape 7 800 de semnături. Petiția propune introducerea în protecție strictă a minim 35% din pădurile sit-ului Pădurea Bârnova – Repedea, prioritizând vecinătatea orașului și parcelele cu păduri bătrâne și păstrarea arborilor seculari, remarcabili, pe picior inclusiv în parcelele în care se exploatează, și atunci când se usucă, pentru rolul în conservarea habitatelor.

Citeste si   UPDATE! ALEGERILE LOCALE 2020! Află ce spun candidații IEȘENI.

De ce este important să salvăm Codrii seculari ai Iașului ?

„Este valoarea lemnului singura valoare pe care ieșenii o văd în această pădure?”

Din vechii codrii ai Iașiului a mai rămas Pădurea Bârnova – Repedea. Pădurea este zonă protejată Natura 2000 cu o deosebita valoare științifică și peisagistică, care adăpostește peste 116 specii de păsări rare, vulnerabile sau periclitate.

Citeste si   Rezultate dezastruoase pentru Camelia GAVRILĂ și Maricel POPA! Se cere DEMISIA celor doi

Este o barieră naturală care protejează unul dintre cele mai poluate orașe ale României, Iașiul.

În Pădurea Bârnova – Repedea se găsesc încă mulți stejari seculari, care cad însă și ei pradă drujbelor. Refacerea pădurii la cum este acum va dura sute de ani, nici copiii copiilor noștri nu o vor vedea așa cum o avem noi acum dacă distrugerea continuă”, se arată în textul petiției.

Citeste si   Edilul Mihai CHIRICA: un nou MANDAT la ȘEFIA primăriei municipiului IAȘI!

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ