Samsung a suspendat producţia de telefoane Galaxy Note 7 la o fabrică din Vietnam. Decizia vine după câteva incidente cu unităţi noi de Note 7, care n-ar fi trebuit să mai aibă probleme. Decizia este în cooperare cu autorităţile din China, Statele Unite ale Americii şi Coreea de Nord. Samsung nu a comunicat oficial ce se întâmplă sau de ce şi noile modele au probleme cu bateria. Singura declaraţia priveşte „ajustarea producţiei“.spiralbinder-2016-18

Până acum, compania sud-coreeană a susţinut că sunt unele versiuni care pot exploda şi altele nu. La începutul lunii septembrie, a iniţiat rechemarea acestora (estimativ, era vorba de 2,7 milioane de unităţi). Până la 1 septembrie, au fost raportate 35 de cazuri. Numărul a crescut între timp la peste 100. Totuşi, utilizatorii au primit noi versiuni, dar câteva cazuri din SUA demonstrează că şi acestea sunt afectate de aceeaşi problemă.

Samsung va pierde miliarde cu Galaxy Note 7, deja se întâmplă asta fie şi doar prin rechemare. Totuşi, soluţia de a opri complet producţia şi de a distruge unităţile fabricate până acum ar putea fi singura pentru a salva imaginea companiei şi parcursul de anul viitor. Deocamdată, Samsung are pe piaţă Galaxy S7 şi S7 edge ca modele high-end.

Autor: Răzvan Băltăreţu

Mai multe pe: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ