Share

La nivel național, în data de 7 octombrie membrii Federației Sanitas au declanșat greva japoneză. Personalul medical este nemulțumit de modul în care gestionează autoritățile române situația generată de situația epidemiologică actuală.

Cadrele medicale nu au primit stimultentele de risc pentru faptul că au lucrat cu pacienți purtători a noului virus. Mai mult decât atât, personalul medical nu a primit nici sporul de 30% promis de autoritățile române.

Pe acest subiect liderul organizației sindicatelor din Iași, Iulian COZIANU a declarat:

„În principiu au primit cei care au lucrat cu pacienții Covid pozitiv din majoritatea unităților și acolo mai sunt încă ceva restanțe dar sunt sporadic pe ici pe colo. Și au primit sporul de până la 30% pentru risc doar angajații din unitățile de primire urgențe, policlinica TBC și medicii rezidenți. Deci ei au primit din partea Ministerului Sănătății.

Trebuie să spun un lucru, acești colegi ai noștri și-au luat un drept pe care îl merită și un drept legal. Ei nu sunt vinovați de această situație că unii au primit și alții nu. Vinovați sunt cei care ar fi trebuit să gândească ca plata acestor drepturi să se facă o dată pentru toți angajații”

Doar o parte din cadrele medicale ieșene au beneficiat de aceste bonusuri promise de autorități. Tot mai multe persoane ce lucrează în domeniul medical sunt nemulțumite de modul în care autoritățile gestionează situația.

Pe lângă o organizare ce lasă de dorit, spitalele din România nu oferă condiții de o calitate bună pentru pacienți. Așa cum subliniază și Iulian Cozianu, echipamentele medicale de lucru în cantități suficiente și de bună calitate lipsesc din spitalele românești. Deși aceste echipamente sunt o necesitate, în momentul de față autoritățile nu au luat nicio măsură în această privință.

„Dorim echipamente de lucru în cantități suficiente și de bună calitate. Este o mare problemă cu care ne confruntăm astăzi. De asemenea, dorim ca schemele de personal să fie ocupate cu oameni pe posturile vacante. La lipsa de personal existentă și anterior declanșării acestei pandemii se mai adaugă posturile care se vacanțează prin plecarea oamenilor la pensie sau chiar prin demisii” a mai declarat liderul sindicatelor din Iași, Iulian COZIANU.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ