Share

Ministul Educației, Monica Anisie, a susținut o Conferință de Presă  la Inspectoratul Școlar Județean Iași ieri, 13 iulie. Alături de Ministrul Mediului Costel Alexe și de Inspectorul Școlar General, Genoveva Farcaș, Monica Anisie a adus în discuție problemele cu care se confruntă sistemul educațional în momentul de față.

Ministerul Educației a realizat o donație pentru elevii din localitatea Țibana

”Am venit în județul Iași ca urmare a unui mesaj a unei doamne profesoare de la Școala monica-anisie,-ultimele-precizari-inaintea-evaluarii-nationaleProfesională de industrie alimentară din Țibana. Doamna profesoară a realizat o postare și prin intermediul presei  am aflat, mulțumesc pe această cale pentru faptul că presa mi-a semnalat acest caz.

Doamna profesoară a solicitat ajutorul pentru elevii din acea școală să aibă și ei acces la tehnologie. După ce voi încheia vizita la Inspectoratul  Școlar, voi merge în acea comunitate pentru a o cunoaște pe doamna profesoară și pentru a oferi din partea Ministerului Educației tablete pentru elevii din acea școală” a declarat Ministrul Educației, Monica Anisie.

Alt subiect de actualitate ce a fost abordat în timpul Conferinței de presă a fost necesitatea resurselor materiale și umane pentru posibilitatea continuării orelor în mediul online din luna septembrie.

Citeste si   La alte TREI școli din județul IAȘI se suspendă CURSURILE organizate în modalitatea „față în față”

În prezent școala românească nu este pregătită pentru oferirea unei educații de calitate în mediul online

S-a ridicat problema accesibilității educației. Este cunoscut faptul că 250.000 de elevi din mediul rural nu au avut posibilitatea participării la orele online. În județul Iași există 11.000 de elevi ce au fost privați de educație. Mulți dintre ei nu au dispozitivele necesare sau acces la internet.

Citeste si   Conturi în BĂNCI, bunuri de LUX și VENITURI din diverse FIRME! Cu asta se ”LAUDĂ” unii dintre cei mai BOGAȚI aleși ai IAȘULUI

De asemenea, nici în mediul urban lucrurile nu stau mai bine. 51% dintre elevii din mediul urban afirmă faptul că au făcut doar 2 ore pe săptămână în timpul pandemiei sau mai puțin. Calitatea actului educațional a scăzut îngrijorător.

Monica Anisie, a declarat faptul că primează siguranța elevilor în acest context și vor fi luate măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de desfășurarea a activității online. În prezent nu există o decizie definitivă pentru că încă se analizează situația epidemiologică din țară.

”Scenariile pe care Ministerul Educației le are în vedere țin cont de recomandările Ministerului Sănătății de aceea am relaizat un grup de lucru interministerial între Ministerul Sănătății și Ministerul Educației , pentru a pune la punct aceste scenarii.

Deja în spațiul public partenerii educaționali au prezentat câteva dintre discuțiile pe care le-am avut în acest grup și așa cum se știe, cel mai bun scenariu va fi acela în care unii din elevi vor fi la școală iar alții vor urmări cursurile în sistemul online urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică.

Repet, toate scenariile privind reluarea cursurilor au în vedere situația epidemiologică care după cum vedeți nu este una tocmai bună. Aș face un apel către populație să respecte regulile de distanțare fizică, să poarte mască și să nu fie o glumă acest virus pentru ei” a declarat Ministrul Educației, Monica Anisie.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ