Share

Având în vedere situația epidemiologică din județul Iași, întoarcerea fizică la grădinițe, școli și facultăți reprezintă un scenariu probabil pe care autoritățile îl iau în calcul din luna septembrie.

Momentan nu există o decizie clară la nivel de țară dar în cazul județului Iași situația este ținută sub control și ne aflăm în linia verde.

Datorită mobilizării și profesionalismului de care au dat dovadă cadrele medicale ieșene, situația pare să se îmbunătățească

În următoarele zile autoritățile vor lua o decizie în legătură cu modul în care va începe anul școlar. În cadrul conferinței de presă din data de 26 august ce a fost desfășurată în cadrul Primăriei Municipiului Iași, primarul Mihai Chirica a declarat faptul că înainte de a începe anul școlar toate cadrele didactice din sistemul de învățământ vor fi testate pentru noul Coronavirus.

Citeste si   7.753 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Toate măsurile de siguranță vor fi respectate cu strictețe iar regulile impuse de Ministerul Sănătății vor fi puse în practică de autoritățile ieșene.

Întrebat de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași„  ce măsuri vor fi luate în contextul actual pentru evitarea răspândirii virusului Covid-19 în rândul studentilor având în vedere faptul că în campusul din Tudor sunt 10.000 de locuri ce urmează să fie ocupate de studenți din luna octombrie, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a declarat:

Am avut o discuție și cu domnul rector Cașcaval asupra acestei situații. Dumnealor gestionează aproximativ 10.000 de studenți și aproape 6.000 de locuri de cazare. În contextul măsurilor pe care Ministerul Educației le-a publicat împreună cu Ministerul Sănătății nu mai este atât de permisiv în ceea ce privește ocuparea camerelor de cămin și cred că va fi o situație destul de grea dacă școala va începe. Învățământul universitar are două provocări. Pentru studenții care sunt înafara municipiului Iași și care vor trebui să stea la cămin sau într-o altă gazdă și respectiv măsurile din timpul actului educativ.

Chiar dacă am putea ține studentul într-un amfiteatru fără niciun element de nesiguranță nu știm dacă putem să-l cazăm și atunci probabil că împărțirea grupelor și a semigrupelor fiecărui an universitar va depinde de capacitatea de cazare mai degrabă decât capacitatea de a avea studenții în sala de laborator.

Urmează să se întâlnească și domniile lor în Senat și Consiliile de Administrație. Dacă vom putea contribui suntem deschiși dar nu promitem pentru că avem și noi un deficit de locuri de cazare la elevii care vin din exteriorul municipiului Iași dar oriunde putem pune umărul o vom face cu mare plăcere

 

Citeste si   Vești bune pentru ELEVII din Coada Stâncii! REABILITAREA și MODERNIZAREA școlii va fi FINALIZATĂ la sfârșitul acestui AN


Share

LĂSAȚI UN MESAJ