Share

Primăria Municipiului Iasi a organizat la centrele de cartier din subordine evenimentul “Săptămâna Europeană a Democrației Locale”.

Tema principală a ediției din 2017, stabilită la nivel european, a fost implicarea tinerilor în viața publică, informarea și educarea acestora despre importanța democrației:

“Participarea, consultarea și angajamentul cetățenilor pentru o democrație locală înfloritoare”.

Astfel, la centrele de cartier din Nicolina si Alexandru cel Bun au fost invitați elevii claselor VII-VIII de la școlile “Alexandru Vlahuta “, “Alecu Russo” , “Alexandru cel Bun”.

Citeste si   Ludovic ORBAN: 14 SECUNDE DE TĂCERE când a fost întrebat despre POSIBILA întoarcere a lui CHIRICA la PSD

În cadrul proiectului, s -a făcut o scurtă prezentare a activității Primăriei Municipiului Iași și a centrelor de cartier, astfel încât elevii de gimaziu să se familiarizeze cu termenii folosiți în administrația publică locală: atribuțiile primarului și ale viceprimarilor, structura Consiliului Local.

Primăria Municipiului Iași, modul de rezolvare a petițiilor, insistându-se asupra problemelor semnalate de elevi în cartierul în care locuiesc.

Citeste si   Vezi ce concerte prezintă Filarmonica "Moldova" din Iași  - Stagiunea  2020 - 2021

Au fost consemnate propuneri și solicitări legate fie de aspectele educative: concursuri pentru elevi pe teme civice organizate de primărie (de tipul “O zi primar”), parteneriat primărie-școli pentru reciclare hârtie, dotarea școlilor cu echipamente moderne, târguri școlare în cartiere.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ