Share

Începutul lunii octombrie a adus reprezentanții Asociației EuroDEMOS din nou la Bruxelles. De această dată, la Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor, eveniment organizat de Comisia Europeană în perioada 7- 10 octombrie 2019

Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor este un eveniment anual de patru zile în care orașele și regiunile Europei își arată capacitatea de dezvoltare și creare de locuri de muncă, de a implementa politica de coeziune a Uniunii Europene și de a demonstra importanța nivelului local și regional pentru o bună guvernare europeană.

De asemenea, este o platformă recunoscută de dialog politic pe teme de dezvoltare a politicii de coeziune a UE și de sensibilizare a factorilor de decizie față de importanța regiunilor și orașelor în procesul de elaborare a politicilor UE.

Citeste si   CARTE de identitate FALSĂ și bijuterii nedeclarate, CONFISCATE la FRONTIERĂ

Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor este cel mai mare eveniment public de acest tip la nivel european

Succesul proiectului ”Cunoașterea politicilor de coeziune, factor de consolidare a identității europene” implementat de Asociația EuroDEMOS a atras din nou felicitările Comisiei Europene. Proiectul a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice cu privire la rolul politicii de coeziune a Uniunii Europene. Mai concret, familiarizarea cetățenilor din regiunea de nord-est cu privire la programele și proiectele derulate cu fonduri europene în fiecare comunitate”, a decarat Ana – Cristina ZACORNEA, preşedinte executiv al EuroDEMOS.

Citeste si   USAMV Iași se pregătește pentru ACTIVITĂȚILE ”on-site” cu STUDENȚII care au fost ONLINE

Dintre cele mai importante rezultate ale proiectului se remarcă formarea unei echipe de 17 tineri specializați ca promotori ai politicii de coeziune, dialogul deschis cu mai mult de 3000 de cetățeni în cadrul celor 28 activități de tip cafenea publică și punct de informare organizate în cele 6 județe ale regiunii de nord-est a României, participarea a 73 de instituții, din toate regiunile țării, la conferințele de specialitate “EU RO Governance”.

Citeste si   Patriarhul DANIEL: ”Comuniștii au INTERZIS închinarea la sfintele MOAȘTE! Peste câteva LUNI, REGIMUL a căzut”

Proiectul EuroDEMOS a fost prezentat la Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor în AGORA la sesiunea ”Comunicarea politicii de coeziune în Europa Central-Estică”. Această ediție a Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor a înregistrat peste 9000 de participanți, reprezentanți din 70 de țări și aproximativ 200 de jurnaliști. Graţie calităţii sale, proiectul EuroDEMOS a fost inclus în ”Hall of Fame”(”Panoul de Onoare”) al Comisiei Europene.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ