Share

Se spune că un frigider are o viață utilă între 10 și 15 ani, ceea ce nu e deloc puțin dacă ținem cont de faptul că este unul dintre puținele electrocasnice care funcționează neîntrerupt, 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an.

Cu atât mai mult, însă, trebuie să îi acordăm atenție sporită, pentru a-i prelungi viața cât mai mult cu putință. Pentru asta, însă, trebuie să ținem cont de câteva lucruri:

  1. Întotdeauna trebuie să stea în poziție verticală

Aceasta ar trebui să fie o maximă: pentru a te bucura cât mai mult timp de un frigider, niciodată nu trebuie să-l înclini. Indiferent că tocmai ai cumpărat un frigider nou sau trebuie să te muți și să-ți duci frigiderul într-o nouă locație, trebuie să ții mereu cont de asta: când îl transporți, asigură-te că mereu e în poziție verticală și nu-l înclina niciodată mai mult de 40 de grade.

Frigider Arctic de la eMAG

În caz contrar, uleiul din interiorul compresorului se poate scurge sau poate ajunge la alte piese ale sistemului, pe care să le avarieze. Așteaptă mereu 12 ore înainte să-l pui în funcțiune după ce l-ai transportat.

  1. Reglează temperatura
Citeste si   PIEȚELE sunt în PREFERINȚELE ieșenilor când vine vorba despre CUMPĂRĂTURI

Este foarte important ca frigiderul tău să aibă temperatura potrivită. Aceasta este între 4 și 5 grade, fiind temperatura adecvată pentru ca alimentele să se mențină proaspete pentru mai mult timp, iar bacteriile să nu prolifereze.

Frigider Arctic – oferte online

 

  1. Nu deschide ușa frigiderului mai des decât e necesar

Înainte de a deschide ușa frigiderului, gândește-te bine ce vrei să mănânci. Un studiu a demonstrat că se pierde până la 7% din frigul de la interior de câte ori deschidem și închidem ușa frigiderului, ceea ce face ca temperatura de la interior să oscileze prea mult. Evident că astfel alimentele nu se mențin în perfectă stare, plus că și consumul de energie este mai mare.

  1. Cum să cureți frigiderul?

Frigiderele moderne, mai ales cele cu No Frost nu au nevoie să fie decongelate, ceea ce facilitează enorm lucrurile. Chiar și așa, o dată pe lună este recomandat să-l cureți temeinic. Scoate-l din priză și spală fiecare accesoriu al frigiderului cu apă cu săpun. Acordă atenție sporită pieselor de cauciuc de la interior, pentru că acolo se pot acumula mai ușor bacterii și murdărie.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,64 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Dacă a curs ceva pe rafturi, șterge petele imediat cu o lavetă umedă, înainte ca acestea să se usuce sau să murdărească și alte alimente. De asemenea, șterge borcanele cu sosuri sau gem înainte de a le băga în frigider.

Verifică resturile de mâncare sau alimentele începute și aruncă tot ce pare alterat sau suspect. Dacă vrei să dezgheți ceva, așază alimentul congelat într-un castron.

Săptămânal, șterge ușile, marginile și partea de deasupra frigiderului cu o lavetă umedă pe care adaugi un pic de detergent de vase. Acordă o atenție deosebită mânerelor.

Pentru suprafețele argintii, folosește un spray special.

  1. Locul în care e amplasat contează
Citeste si   MUNCITORI mai MULȚI - rata de INFECTARE cu COVID-19 mai MARE: ”Sunt de acord ca OAMENILOR ce lucrează în FABRICI să li se asigure TRANSPORTUL”

Pentru a funcționa corect condensatorul, se recomandă să lași 15 cm de distanță între frigider și perete. La fiecare șase luni, scoate frigiderul din priză și dă cu aspiratorul în spatele său, pentru că praful, cu timpul, poate fi foarte dăunător.

  1. Ce să faci în vacanțe?

Dacă pleci în vacanțe pentru mai multe zile, cel mai bine e să golești frigiderul. Profită de ocazie pentru o nouă curățenie la interior, scoate-l din priză și lasă ușile deschise pentru a se aerisi și pentru a nu se forma ciuperci sau bacterii la interior.

  1. Cum trebuie stocate alimentele la interior?

Nu e recomandabil să umpli frigiderul până la refuz. Asta face ca aerul să nu circule foarte bine la interior, deci alimentele nu se mențin la temperatura necesară. În caz contrar, dacă îl ții prea gol și vrei să păstrezi temperatura la interior, păstrează câteva sticle de apă în el. Asta face ca temperatura să rămână constantă.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ