Share

SARAMURA MURĂTURI. Secretul unei saramuri perfecte nu este doar alcalinitatea apei, impuritatea sării (sarea iodată nu poate fi folosită, doar cea grunjoasă, altfel murăturile se înmoaie), ci şi condimentele care se adaugă la borcanul cu bunătăţi.

Astfel, frunzele de vişin, mărarul şi hreanul sunt, la rândul lor conservanţi şi dau aroma potrivită murăturilor.Raportul de sare la apă pentru orice saramură bună este de 1 lingură de sare grunjoasă, la 1 litru de apă, potrivit unica.ro.

Citeste si   VIDEO Un medic indian a dansat pentru bolnavii de coronavirus de care are grijă. Momentul a devenit VIRAL

SARAMURA MURĂTURI. Pentru 3 kilograme de castraveciori muraţi aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

3 kilograme castraveţi proaspeţi, fermi, fără zone bătute sau stricate, moiCrenguţe de mărar uscat

Frunze de vişin2 linguri boabe de muştar1 lingură boabe de piper negru4 rădăcini de hrean curăţate8 căţei de usturoi (o căpăţână)3 foi de dafinŞi 3 linguri de sare grunjoasă

Citeste si   Care sunt cele mai cuminți femei, în funcție de zodie

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ