Share

Noul coronavirus începe să intre şi în spitalele ieşene

Managerul de la Spitalul de Infecțioase Iași, Carmen Dorobăț a declarat că virusul a fost adus din afara unității medicale de o asistentă și nu s-a răspândit prin contact cu un bolnav.

Sigur, în primul rând te gândești la spital. Ca şi medic, vă spun de această dată, că am mai mari temeri în momentul când intru într-un alt spațiu public, unde nu am tot ceea ce îmi trebuie ca echipament de protecție decât atunci când sunt cu echipament de protecție corect, complet, în fața pacientului”, a declarat Carmen Dorobăţ.

La Spitalul de Boli Infecțioase Iași, patru asistente medicale și două infirmiere au fost diagnosticate cu noul coronavirus.

Citeste si   ARTĂ murală la Serviciul de AMBULANȚĂ Județean IAȘI

Întrebată despre starea de sănătate a celor șase cadre medicale, Carmen Dorobăț a declarat:

”Cadrele medicale sunt bine! Contacții lor din spital sunt negativi. Pentru autoizolarea cadrelor medicale avem hotelul de lângă spital, cel de la isj și am asigurat produse în camere: săpun, gel de dus, pasta de dinți prin grija părintelui Florin Chirila de la ”Sf Iulian din Tars”.
“Ieri am externat doi pacienți de la Terapie Intensiva care au fost mutați în rezervele normale. Deci se poate trece prin ATI și cu bine în aceasta boala. În continuare ne vin pacienți de la Suceava care dezvolta foarte repede disfuncții respiratorii. Am discutat și am găsit soluția tehnica sa mărim capacitatea de oxigen a fabricii care este în comun cu Spitalul de Pneumoftizioligie”, a mai declarat Carmen DOROBĂȚ, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Citeste si   SPECIALIȘTII olandezi se vor implica în redactarea STRATEGIEI de MOBILITATE URBANĂ

În acest context, amintim faptul că deocamdată, niciun pacient cu COVID -19 nu a fost dirijat spre secția de ATI special amenajată la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ