Credință, tradiții și suflet românesc! Sătenii din IEPURENI, comuna MOVILENI la ceas de mare sărbătoare

0
Share

Cu ocazia marii sărbători creștine, Intrarea Maicii Domnului în Biserică, prilej de iertare, redacția ziarului „Bună Dimineața Iași” a fost alături de localnicii satului Iepureni.

Pe lângă sătenii deschiși, bucuroși și entuziaști din Iepureni, comuna Movileni, s-au alăturat și autoritățile locale, primarul Mihai Plumbu, viceprimarul Frunză Mihai, dar și consilierii de seamă.

Posted by Stiri Buna Dimineata on Sonntag, 26. November 2017

Sărbătorită cu mare bucurie de toată creștinătatea din satul Iepureni pe data de 21 noiembrie, Intrarea Maicii Domnului în Biserică reprezintă un moment plin de tradiții și obiceiuri, păstrate din vechime.

Potrivit tradiției, în ziua de 21 noiembrie, cunoscută ca și Ovidenie, se deschid cerurile iar oamenii pot să înțeleagă graiul animalelor. Sărbătoarea este și un prilej pentru a se face previziuni asupra vremii.

Credincioșii au adus de pomană pește, preparate de post și lumânări care au fost sfințite de preoți.

De Intrarea Maicii Domnului în Biserică toți cei care sunt certați trebuie să se împace, cerându-și iertare unii de la alții, pentru ca Postul Crăciunului să le fie de folos. S-a păstrat și acum obiceiul ca în această zi să se facă apă de leac punând vase pline în dreptul sfintelor icoane, împreună cu o lumânare aprinsă.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ