Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni astăzi într-o noua sedință ordinară a instituției

Consilierii județeni vor discuta câteva zeci de proiecte de hotărâre privind unele investiții sau rectificări de buget.

Un proiect aflat inițial pe ordinea de zi a vizat și trecerea clădirii Casei de Cultura a Studenților de la Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) la Consiliul Județean.

Proiectul a fost scos însă de pe ordinea de zi la sedința comisiilor de specialitate după ce mai multi aleși județeni s-au arătat nemulțumiți de modul de abordare al instituției asupra obiectivului.

Consiliul Județean vrea sa preia clădirea pentru a duce în cadrul Casei de Cultura a Studenților, Filarmonica de Stat “Moldova”. În aceste condiții, proiectul de hotărâre a fost scos de pe ordinea de zi și amânat pentru o altă ședință de plen.

Imobilul are o valoare de inventar de 19,4 milioane lei, sumă ce reprezintă banii investiți pe parcursul a mai multor ani. 

Conducerea Municipiului Iași nu este de acord cu propunerea Consiliului Județean

Am aflat cu indignare că Guvernul României, înhăitându-se cu o gașcă de personaje controversate din politica locală, s-a apucat să distrugă și bruma ce a mai rămas din patrimoniul destinat studenților. În disprețul faptului că partenerul principal al universităților ieșene a fost întotdeauna Primăria Municipiului Iași – și invocându-se o falsă descentralizare – se încearcă trecerea Casei de Cultură a Studenților în subordinea Consiliului Județean. Înainte de a vorbi despre pretenția transformării acestei clădiri-simbol pentru studențimea ieșeană într-un nou sediu pentru Filarmonică, cerem conducerii Consiliului Județean și Guvernului să respecte promisiunea de a reabilita vechiul sediu al Filarmonicii, care a ajuns într-o stare deplorabilă. Domnilor, respectați-vă angajamentul făcut față de ieșeni și față de conducerea Filarmonicii rezolvând problemele imobilului de pe strada Cuza Vodă și nu creând o altă problemă; acolo este și casa studenților de la arte!

”Ca situația să fie și mai revoltătoare, Guvernul încearcă să aloce Consiliului Județean și vechile tabere școlare, aflate astăzi într-o stare avansată de degradare”

Și în acest caz stârnește râsul intenția conducerii Consiliului Județean de a reda circuitului școlar aceste tabere, în condițiile în care zeci de școli din județ au încă grupurile sanitare în curte, locuri în care ne mor copiii!

Dacă dorim să facem o descentralizare rațională, fac apel la Guvernul României să dea dovadă de o minimă responsabilitate și să țină cont de faptul că principalul partener al universităților ieșene, cât și al Casei de Cultură a Studenților, a fost și rămâne Municipiul Iași, așa cum se întâmplă firesc și în celelalte centre universitare din țară.

Fac apel și către ligile studențești să se mobilizeze pentru a veni în apărarea unei instituții reprezentative pentru viața studențească, înainte de a fi prea târziu.

Din păcate, ce se întâmplă azi reproduce perfect ce s-a întâmplat vreme de 30 de ani în România: distrugerea pas cu pas a patrimoniului de către hoții Revoluției române!
Să nu uităm niciodată ce s-a întâmplat cu bazele pentru turism și tineret și să ne unim pentru apărarea drepturilor noastre”, a scris primarul Municipiului Iași, Mihai CHIRICA, pe pagina sa de facebook.

 

DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ