Share

Scene incredibile în Consiliul Local al Iașului, cu doar câteva zile înaintea Crăciunului! Liberalii au fost înjosiți de către ieșenii care au venit să asiste la şedința Consiliului Local

Incidentul a pornit de la faptul că PNL-ul s-a opus la votarea tuturor PUZ-urilor, potrivit declarațiilor consilierilor PSD și a cetățenilor prezenți.

Deși zeci de oameni au așteptat ca cei din PNL să voteze construcția unor case, oamenii au fost extrem de dezamăgiți și nervoși când au observat că liberalii nu vor să sprijine dezvoltarea acestor proiecte.

Totuși, PUZ-ul a trecut, fiind votat de consilierii locali din PMP, PSD, ALDE, dar și de independentul Andrei Postolache, iar liberalii s-au abținut de la vot.

Eduard BOZ a susținut că liberalii se vor abține și de la acest vot pentru PUZ. BOZ a afirmat că liberalii din Consiliul Local nu au nimic cu ieșenii, însă continuă să nu voteze planurile urbanistice zonale. Decizia a stârnit nemulțumirea celor din sală.

Primarul Mihai Chirica, reacție dură la indolența celor din PNL

Primarul Iașului  le-a amintit celor din PNL faptul că s-au împotrivit construcției de cămine studențești, au votat împotriva unuia dintre celui mai important proiect al Iașului, respectiv Spitalul Regional de Urgență.

Citeste si   VIDEO Președintele Klaus Iohannis spune că nu s-a testat niciodată pentru COVID-19

Tăcerea e de aur, fac trimitere la Eduard Boz. PUZ-urile se vor vota și după actualizarea PUG. Acolo sunt vizate 80 de familii. Și asta contează. Tăcerea e de aur. Mă obligați să nu tac. Ați votat împotriva Spitalului Regional de Urgența, a căminelor studențești. Nu părăsiți sala şi asumați-vă cu bărbăție”, a spus edilul Mihai Chirica.

Ropote de aplauze au fost aduse de cetățeni pentru cei care, nu s-au împotrivit construcției unor case de locuit. Voturile ”pentru” au fost primite cu aplauze. Zeci de ieșeni i-au aplaudat, la scena deschisă, pe cei din PSD, PMP şi ALDE.

PNL – iștii din Consiliul Local au fost dur criticați de cetățenii prezenți

De cuvinte grele au avut parte liberalii care s-au opus PUZ-ului. Mai mulți ieșeni i-au numit circari pe consilierii locali din partea PNL.

Citeste si   Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele! Mai mulți magistrați, eliberați din funcție

Un ieșean a fost extrem de supărat pentru că aceștia se opun fără rost unor PUZ-uri atât de necesare pentru familiile lor. Ieșeanul i-a numit gunoaie politice, afirmând că singurele activități pe care aceștia le fac în Consiliul Local sunt circul și scandalul.

”Sunteți niște gunoaie politice. Nu ați făcut nimic pentru Iași și pentru cetățenii acestui oraș. Rușine să vă fie, domnilor de la PNL”, a declarat cetățeanul.

Cosette CHICHIRĂU, candidatul USR la Primăria IAȘI: ”Îmi doresc ca pe viitor să ne interesăm mai mult de soarta ieșenilor și mai puțin de altercații politice”

Deputatul USR, Cosette CHICHIRĂU a fost prezentă la ultima ședință a Consiliului Local Iași. Aceasta a dorit să vadă care sunt prioritățile primăriei Iași și cum a gestionat primăria proiectele de mare importanță în municipiu.

Chichirău a ținut să sublinieze că banii pentru sănătate nici nu au fost cheltuiți în anul 2019 și că altele sunt prioritățile aleșilor locali.

Citeste si   Cursurile „FAȚĂ ÎN FAȚĂ” au fost SUSPENDATE în mai multe UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT IEȘENE!

”Au fost multe discuții din păcate nu la obiect în această ședință de Consiliu Local. Eu am dorit să participi pentru a afla de ce sunt atât de puține investiții în municipiul Iași. Din bugetul inițiat de 300 milioane lei, bani pe care îi aveam la începutul anului, au fost cheltuiți 40%, iar pentru bugetul pentru instituțiile din subordinea primăriei, cum ar fi spitalele, au fost cheltuiți mai puțin de 30%.

Deci, aveam 70 de milioane lei de cheltuit și au fost cheltuiți doar 5. Din păcate nici primarul, nici consilierii nu au vorbit pe acest subiect care este de cea mai mare importanță pentru ieșeni, din acest motiv sunt foarte dezamăgită de ședința de astăzi și îmi doresc ca pe viitor să ne interesăm mai mult de soarta ieșenilor și mai puțin de altercații politice”, a declarat Cosette CHICHIRĂU, deputat USR și candidatul USR la Primăria Municipiului Iași.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ