Share

La doi ani de la violențele din 2018, 10 august a fost din nou o zi marcată de tensiuni. Protestatarii au mers și la Palatul Cotroceni și la Curtea de Apel București, unde se judecă redeschiderea anchetei pentru foștii șefi ai Jandarmeriei. 

Oamenii au adus un elefant roz, care amintește de atacurile politicienilor la adresa justiției și, mai ales, de ordonanța 13, care a aprins spiritele în 2018.

Teleormănenii cer şi ei aflarea adevărului. Veronica Mitran, candidatul PNL la Primăria Alexandriei, îi bate obrazul fostului ministru de Interne, Carmen Dan.

Citeste si   Traian Băsescu: Avem primar general! Doamnă Firea, ați pierdut, mergeți acasă!

“Ne aflăm la 2 ani distanţă de la reprimarea în forță a unei manifestații pașnice în care femei, bărbați și copii au fost bătuți sau gazați. CAB trebuie să se pronunţe pentru redeschiderea dosarului. Dacă acest lucru se va întâmpla, şefii Jandarmeriei vor fi puși sub urmărire penală și vor trebui să dea socoteală. La acea dată, ministru de Interne era tot o teleormaneancă, care nu ne-a făcut cinste”, spune Veronica Mitran.

Vizați de cererea de reluare a anchetei, capii Jandarmeriei de la momentul violențelor au cerut mutarea procesului.

Citeste si   VIDEO Gabriela Firea, prima declarație după votul la alegerile locale: Nu avem învinși și învingători. Orice cifre anunțate acum nu sunt oficiale

Înainte să ceară mutarea dosarului, avocații lui Ionuț Cătălin Șindile și Sebastian Cucoș, foști sefi ai Jandarmeriei Române, au adoptat o altă strategie în sala de judecată. Ei au cerut ca magistratul desemnat în acest caz să fie schimbat. Un alt judecător de la Curtea de Apel București s-a opus însă acestei solicitari.

Necesitatea reluării cercetărilor a fost subliniată și de senatorul PNL Eugen Pîrvulescu. 

“În Dosarul “10 august”, trebuie să iasă adevărul la iveală. Jandarmeria, de asemenea, condusă la acea vreme de niște personaje controversate, a făcut ca oamenii să iasă cumva șifonați, loviți, cu foarte multe probleme, chiar și de sănătate. După cum au fost tratați oamenii de către autoritățile din timpul acela, de PSD-ul care conducea, de Carmen Dan, cea care a fost ministru de Interne, s-ar fi așteptat la o soluție favorabilă”, spune Eugen Pîrvulescu.

Citeste si   Propunerea lui Marcel Ciolacu pentru Gabriela Firea, după pierderea Primăriei Capitalei

Șefa DIICOT a cerut redeschiderea dosarului, după ce a ajuns la concluzia că la parchetul antimafia au fost audiați doar patru martori și nu au fost administrate suficiente probe. 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ