VIDEO Ședință FURTUNOASĂ la PRIMĂRIA Iași! Consilierii la un pas să se încaiere

0
Share

Ieri, a avut loc la Primăria Munipiului Iași o ședință ordinară unde s-au votat 63 de proiecte de hotărâri.

Printre discuțiile ședinței, s-au încins spiritele când a venit vorba despre subiectul legat de urbanism.

Există sau nu o debandadă în Urbanismul din Iași?!

„După ce Partidul Național Liberal a exprimat poziția sa că se abține de la votarea puzzurilor  dorim  stabilirea unor reguli clare în materie de urbanism.

Am primit mai multe sesizări. Una dintre ele vizează și funcționarea Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului  și de urbanism. Sunt 13 obiecțiuni referitoare la activitatea acestei comisii.

Citeste si   BULETIN INFORMATIV – 22.09.2020

Printre altele, prevederile nu sunt publice, ordinea de zi nu este fixată clar, se modifică ad-hoc, rezoluțiile acestei comisii nu sunt făcute publice pe site-ul Primăriei.

Analizând regulamentul, am constatat că avem o deficiență în acest regulament. Avem o comisie care analizează doar tehnic și decizile sale le comunică printr-o adresă și nu printr-o hotărâre,” a declarat Eduard Boz, consilier PNL IAȘI pentru redacția ziarului „Bună Dimineața Iași”.

Nu există nici o debandadă în urbanism

„Nu există nici o debandadă în urbanism. Comisia Consultativă care reglementează urbanismul la nivelul României emite decizii consultative care stau la baza unor acte administrative și acest aviz se numește aviz de oportunitate care este comunicat de fiecare dată. (…) Sunt zeci de cazuri în care am luat act de oportunitate așa cum a fost trimis și zeci de cazuri în care am trimis autorizațile”, a declarat în ședința ordinară edilul Iașului.

Citeste si   Ludovic ORBAN: 14 SECUNDE DE TĂCERE când a fost întrebat despre POSIBILA întoarcere a lui CHIRICA la PSD

„Am avut peste 100 de autorizații de construcții în total care au constituit 9 pe zi din listă”, a declarat Surdu Gabriel, consilier PSD.

Va trebui  să interzicem parcarea, dar ar trebuie ca toată lumea să-și mute toate mașinile de acolo sau să facă ceva cu ele, deci sunt tot felul de probleme. Chiar cred că există progrese semnificative privind studiile îndreptate spre urbanism”, a declarat Radu Botez, Viceprimarul Iașului.

Citeste si   La UAIC va fi CONSTRUIT un nou cămin STUDENȚESC


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ