Scandal nesfârșit la Poli Iași

Scandalul de la Poli Iași pare să nu se sfârșească prea curând, vizat fiind tot directorul general al clubului.

Horia Sabo contestă auditul comandat de Comitetul Director pe motiv că nu ar fi fost respectate toate procedurile.”Am făcut o sesizare la Camera Auditorilor Financiari și la respectiva firmă de audit”. În calitate de director general, trebuia să fiu primul contactat de firma de audit. Trebuiau să-mi prezinte niște acreditări, să-mi arate o listă cu actele pe care le solicită. Iar ca să aibă acces la contabilitate, să-mi ceară permisiunea. Sunt niște proceduri elementare care trebuiesc respectate. Eu însă n-am văzut niciun auditor la față, doar am fost informat că se face audit”, a spus Horia Sabo.

Rezultatele auditului comandat la Poli de către Comitetul Director vor fi publicate săptămâna aceasta și vor scoate la iveală implicarea pe care o are acesta în cadrul Politehnicii.

Cu toate acestea, directorul general al clubului nu vede cu ochi buni demersul Comitetului Director: ”Nu s-a respectat imparțialitatea care se impune auditorilor și am făcut o sesizare în acest sens la Camera Auditorilor Financiari și la respectiva firmă de audit. E un simulacru, o făcătură, ca să scape de mine. Dar chiar și așa, puteau s-o facă într-un mod profesionist.

În fine, abia aștept să văd cum demonstrează ei că m-am înfruptat din banii clubului și că am adus mult mai puțini bani decât am cheltuit”. Ei fac auditul pe baza a ceea ce au scos din contabilitatea clubului. Ce? Nu știu. Contabilitatea prezintă o situație sintetică și analitică a unor cifre. Dar mai sunt, de pildă. contracte comerciale, pe care mie nu mi le-a cerut nimeni”.

Totodată, directorul pune la îndoială obiectivitatea firmei de audit: ”Trebuia agreată de ambele părți. Să fie una independentă. Eu însă n-am fost întrebat absolut nimic”.

De altfel, într-o anchetă a ziarului Bună Dimineața Iași, publicată pe 4 iunie, a fost evidențiat faptul că societatea Avisso Group este ”abonată” la contractele cu Primăria.

Totodată este cunoscut faptul că Sabo nu are susținerea primarului Mihai Chirica, ci edilul și-ar fi dorit ca vechea conducere să-și continue activitatea în cadrul clubului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ